Σήμερα (29.07.2022) Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο Fuel Pass.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που κάνουν αίτηση για το Fuel Pass 2, τη νέα επιδότηση καυσίμων για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Για την πρώτη επιλογή το επίδομα είναι 15 ευρώ μεγαλύτερο.

Οι δικαιούχοι για το Fuel Pass 2 θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους ανάλογα με το ΑΦΜ.

Σήμερα θα κάνουν οι πολίτες το ΑΦΜ των οποίων λήγει σε 0 και 1. Έχουν προθεσμία έναν μήνα για να κάνουν αίτηση και να πάρουν το επίδομα καυσίμων, προκειμένου να προλάβουν να κάνουν και τη φορολογική τους δήλωση, αφού οι δικαιούχοι κρίνονται από τα εισοδήματα του 2021 που προκύπτουν από τις φετινές δηλώσεις.

Η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 θα είναι ανοιχτή έως τις 29 Αυγούστου για να προλάβουν όλοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Για όσους το έχουν κάνει ήδη, οι αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων μέσω του vouchers.gov.gr θα γίνει κανονικά ανάλογα με το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ τους.

29.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 

30.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

31.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5

1.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7

2.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Από τις 3 Αυγούστου η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 θα είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ.

Η είσοδος στην πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, στο vouchers.gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Μετά την αίτηση, τα χρήματα που δικαιούται ο κάθε πολίτης θα μπουν είτε στον τραπεζικό του λογαριασμό είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα σε τρεις εργάσιμες.

Το επίδομα καυσίμων δικαιούται όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ.

Άγαμος: 30.000 ευρώ

Ζευγάρι: 33.000 ευρώ

Ζευγάρι με 1 παιδί: 36.000 ευρώ

Ζευγάρι με 2 παιδιά: 39.000 ευρώ

Ζευγάρι με 3 παιδιά: 42.000 ευρώ

Ζευγάρι με 4 παιδιά: 45.000 ευρώ

Τα ποσά

100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό μειώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ποσό μειώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό μειώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής με leasing. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 262 φορές
Παράταση έως 17 Αυγούστου για αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Σκοπός της παράτασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των γονέων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά και το αυξημένο ενδιαφέρον που σημειώθηκε από τις πρώτες μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τουρισμός για όλους 2022: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα, δείτε αν είστε δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ

Στη σελίδα vouchers.gov.gr/tourism4all μπορείτε να δείτε αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς που κέρδισαν ένα από τα 150αρια για διακοπές φέτος μέσα από το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους.

Aπεργία στην Τράπεζα Πειραιώς και παράσταση διαμαρτυρίας

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε τόσο από το Εργατικό κέντρο Αθήνας, όσο και από το σύλλογο των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, επιχειρείται η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στην υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων (Real Estate).

Τουρισμός για όλους 2022: Το Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει το Σάββατο και επανέλαβε ότι το e-voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, για τη διαμονή τους σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, όποτε το επιθυμούν.