Η συνταγή της ημέρας:''Κεφτεδάκια και ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο''

Άρτος και Θεάματα 12 Ιουνίου 2023

Μια απλή συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια με μπόλικα μυρωδικά.

Το ντιπ από γιαούρτι και δυόσμο δίνει δροσιά στο πιάτο.

Απόστολος Καραούζας

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστρατή

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά - Μερίδες: 5
Για τα κεφτεδάκια
  •  500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  •  1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξίδι
  •  5 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  •  1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 αυγό
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  •  αλεύρι για το πανάρισμα
Για το ντιπ
  •  250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  1 κουτ. γλυκού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και τα κεφτεδάκια γίνονται πιο αφράτα.
  2. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.
  3. Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  4. Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπάλες, πλαταίνοντας τα ελαφρά με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.
  5. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε ελαφρά.
  6. Σε τηγάνι γεμάτο με ελαιόλαδο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί ώστε φύγει το πολύ λάδι.
  8. Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το ντιπ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με το ντιπ γιαουρτιού και, αν θέλουμε, τηγανητές πατάτες.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 798 φορές

Τα ζώδια το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Η Σελήνη σήμερα στο Σκορπιό σχηματίζει τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύες. Είναι η ιδανική στιγμή να στραφούμε στο συναισθηματικό μας κόσμο και να αφουγκραστούμε τις εσωτερικές μας ανάγκες και να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας

Τα ζώδια την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025

Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στον Κριό, διαψεύδοντας όνειρα και προσδοκίες που χτίστηκαν με συναίσθημα αλλά χωρίς ρεαλισμό ειδικά για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025: ''Φακές σαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά''

Απολαμβάνουμε μια απίθανη οσπριοσαλάτα με νόστιμες φακές, τρυφερά κολοκυθάκια και άφθονα μυρωδικά. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό σαλατογεύμα για το σπίτι αλλά και το γραφείο.