Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε χωρίς άγχος. Θα ψήσουμε γιορτινή πάπια με κάστανα και πορτοκάλι στη λαδόκολλα!
Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε χωρίς άγχος. Θα ψήσουμε γιορτινή πάπια με κάστανα και πορτοκάλι στη λαδόκολλα!
Είναι μια πίτα για όλες τις εποχές -με τα ανάλογα διαθέσιμα χόρτα- αλλά σ’ αυτή τη χειμωνιάτικη εκδοχή της, τη συνηθίζουν στη νηστεία των Χριστουγέννων ή αλλιώς Μικρή Σαρακοστή.
Οι καριόκες έχουν φανατικούς οπαδούς και είναι το πιο ωραίο κέρασμα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.
Moelleux ή λάβες σοκολάτας, ένα πλούσιο, σοκολατένιο και βουτυρένιο γλυκό με μπόλικη κουβερτούρα! Στην ουσία είναι ένα σουφλέ με ρευστή καρδιά, που θα κάνει τη δική σας καρδιά να σπαρταρά!
Μια νόστιμη, φλογερή παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου. Όσοι δεν είναι φίλοι των καυτερών μπορούν να τη δοκιμάσουν με γλυκό πιπέρι.
Όταν το κρύο γίνεται πιο έντονο, λίγα πράγματα είναι τόσο παρήγορα όσο ένα πιάτο αχνιστής κοτόσουπας.
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό που δεν θέλει μεγάλη λίστα για ψώνια.
Πλούσια σαλάτα με τα φρούτα της εποχής, τα ζουμερά αχλάδια.
Αυτό το γλυκό θυμίζει κάποια ιταλικά κέικ αμυγδάλου. Το χαρακτηριστικό που το διαφοροποιεί είναι το έντονο άρωμα από ρούμι.
Μια συνταγή για να φυλακίσουμε το άρωμα του χιώτικου μανταρινιού στο μπουκάλι μας. Αυτό το λικέρ είναι πολύ ωραίο τραταμέντο.
Το χταπόδι στιφάδο είναι ένα νόστιμο και μελωμένο φαγητό που συνηθιζόταν στα σμυρναίικα τραπέζια.
Μελωμένο στιφάδο με αρνάκι, πιο εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία από το κλασικό.
Ετοιμάζουμε μοναδικά γλυκά αλλά και αλμυρές λιχουδιές για τον γιορτινό μπουφέ μας όπως αυτό το βελούδινο τσιζκέικ της ψητής σχολής, με αυγά στη γέμιση, πλούσιο και με ακαταμάχητο άρωμα και γεύση καφέ που θα απολαύσουμε με τους οικείους μας.
Στο νέο Ζάχαρη & Αλεύρι υποδεχόμαστε τον χειμώνα και μαζί του τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Τα γιαννούτσια είναι λεπτές πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου, από φύλλο γιοχάς, γεμιστές με κιμά και μπόλικο κρεμμύδι.
Τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο γαρνίρισμα, αντί τριμμένου τυριού, προσθέτουν νοστιμιά και υφή, αλλά και τις πολύτιμες πρωτεΐνες τους σ’ αυτή την ταχινομακαρονάδα που μάθαμε να φτιάχνουμε στη μονή Αγίας Αικατερίνης.
Με μάραθο, φρέσκα κρεμμυδάκια και φασκόμηλο, αυτοί οι γίγαντες γίνονται εξαιρετικά αρωματικοί.
Τζινγκαλόφ χατς λέγονται αυτές γεμιστές με χόρτα της εποχής πίτες λαβάς, που συνηθίζονταν στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και στις γιορτές, και παραμένουν πάντα ιδιαίτερα αγαπητές στην Αρμενία.
Κάποιες φορές το φτιάχνουν και με βότκα, ως ρωσική επιρροή.
Από τα πιο χαρακτηριστικά σιροπιαστά ανατολίτικα γλυκά, το σάμαλι με σιμιγδάλι και χυμό πορτοκαλιού, είναι γλυκό ταπεινό αλλά και γενναιόδωρο, που φέρνει στο μυαλό παλιούς φούρνους, μεγάλα ταψιά και γλυκά αρώματα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr































