Tag: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.

Αφράτες και γεμιστές με φρέσκια μυζήθρα, οι παραδοσιακές ανεβατές πίτες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της Κρήτης.

Πλούσιο σαλατογεύμα με φουρνιστό ρύζι, για καπνιστή νοστιμιά και άρωμα, τραγανούς ξηρούς καρπούς, ζουμερά γλυκόξινα βερίκοκα και μπόλικα μυρωδικά.

Κάθε κουταλιά αυτής της πλούσιας, αφράτης κρέμας από ανθότυρο και γιαούρτι είναι ευτυχία, ιδίως αν τη σερβίρουμε με ένα χειροποίητο παστέλι από φυστίκι Αιγίνης και μέλι.

Κλασικό γλυκό, αλλά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αφού την τυπική επικάλυψη από φρούτα του δάσους παίρνει εδώ ένα ζελέ από καρπούζι, με χαριτωμένη ιδέα τις σταγόνες σοκολάτας που θα μοιάζουν με τα κουκούτσια του.

Τα ψητά σύκα σε σιρόπι ούζου είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά σε πλατό με κίτρινα τυριά και είναι ιδανικά πάνω σε παγωτό καϊμάκι ή μαστίχα αλλά και σε γιαούρτι

Αυτή είναι σάλτσα! Με σύκα βασιλικά, λίγο ξίδι, ελαιόλαδο και τζίντζερ και έχουμε την ωραιότερη σάλτσα για ψαρονέφρι, χοιρινές μπριζόλες, πάπια και κοτόπουλο ψητό.

Ένας κάπως ανορθόδοξος συνδυασμός που παντρεύει τα μύδια με το σουτζούκι! Το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό όσο κι αν σας ακούγεται περίεργος ο συνδυασμός.