Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.
Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.
Ένα εύκολο, καθημερινό και γευστικό πιάτο.
Ένα λαδερό διαφορετικό από τα συνηθισμένα: μπάμιες μαγειρεμένες με γλυκοπατάτες, οι οποίες δίνουν στο φαγητό γλυκιά και πλούσια γεύση.
Είναι από αυτά τα φαγητά που σε κάνουν να νιώθεις καλοκαίρι.
Αφράτες και γεμιστές με φρέσκια μυζήθρα, οι παραδοσιακές ανεβατές πίτες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της Κρήτης.
Πλούσιο σαλατογεύμα με φουρνιστό ρύζι, για καπνιστή νοστιμιά και άρωμα, τραγανούς ξηρούς καρπούς, ζουμερά γλυκόξινα βερίκοκα και μπόλικα μυρωδικά.
Κάθε κουταλιά αυτής της πλούσιας, αφράτης κρέμας από ανθότυρο και γιαούρτι είναι ευτυχία, ιδίως αν τη σερβίρουμε με ένα χειροποίητο παστέλι από φυστίκι Αιγίνης και μέλι.
Η επική, μελωμένη κατσικομακαρονάδα που φτιάχνουν και μας ξεμυαλίζουν στο εστιατόριο Άκρα.
Ένα φαγάκι-έκπληξη, η μανιάτικη «τσουχτή», με μακαρόνια και αυγά μάτια.
Λιγουρεύτηκες σπετζοφάι αλλά προσέχεις τη διατροφή σου; Το συγκεκριμένο μπορείς να το απολαύσεις.
Κλασικό γλυκό, αλλά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αφού την τυπική επικάλυψη από φρούτα του δάσους παίρνει εδώ ένα ζελέ από καρπούζι, με χαριτωμένη ιδέα τις σταγόνες σοκολάτας που θα μοιάζουν με τα κουκούτσια του.
Παντού τρύπωσε το φυστίκι, γιατί όχι και στον καφέ;
Το viral κρύο ρόφημα καφέ είναι ό,τι πρέπει για επιδόρπιο της τελευταίας στιγμής. Σαν τιραμισού στο ποτήρι!
Ένας εκλεκτός και πρωτότυπος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι μας!
Το πιο δροσερό, «μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι. Με συνταγή του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Μια γαριδομακαρονάδα ζουμερή, λαχταριστή, με κόκκινη σάλτσα με καλοκαιρινές ντομάτες, δύο ειδών πιπεριές και τα γλυκανισάτα αρώματα του ούζου.
Τα ψητά σύκα σε σιρόπι ούζου είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά σε πλατό με κίτρινα τυριά και είναι ιδανικά πάνω σε παγωτό καϊμάκι ή μαστίχα αλλά και σε γιαούρτι
Αυτή είναι σάλτσα! Με σύκα βασιλικά, λίγο ξίδι, ελαιόλαδο και τζίντζερ και έχουμε την ωραιότερη σάλτσα για ψαρονέφρι, χοιρινές μπριζόλες, πάπια και κοτόπουλο ψητό.
Ένας κάπως ανορθόδοξος συνδυασμός που παντρεύει τα μύδια με το σουτζούκι! Το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό όσο κι αν σας ακούγεται περίεργος ο συνδυασμός.
Ταυτισμένη με τη Σίφνο, η ρεβυθάδα είναι το εμβληματικό φαγητό του νησιού, κι ας τη φτιάχνουν και σε πολλά άλλα κυκλαδονήσια.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr