Μύδια αχνιστά με σαφράν, ένα γρήγορο νηστίσιμο πιάτο και νόστιμο συνοδευτικό για τους λάτρεις των θαλασσινών!
- 1 κιλό μύδια φρέσκα, καθαρισμένα
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 γρ. σαφράν, σε σκόνη
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τα μύδια αχνιστά με σαφράν, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια (πετάμε όσα είναι ανοιχτά), 100 ml νερό, σκεπάζουμε καλά με καπάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν.
- Ρίχνουμε το κρασί, αλατοπίπερο και το σαφράν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το λάδι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε τα μύδια αχνιστά με πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.