Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό, μια αλλιώτικη και γευστική συνταγή.
- 6 μέτριες ντομάτες
- 2 μπαλάκια μοτσαρέλα των 200 γρ. το καθένα, στραγγισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (πατικωμένα)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από σέρι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- Για τις ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό αρχίζουμε και κόβουμε από το επάνω μέρος κάθε ντομάτας ένα καπάκι και αφαιρούμε λίγο από τη σάρκα της.
- Ανακατεύουμε τους κύβους της μοτσαρέλας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα αυτό.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ (ή στο μούλτι).
- Περιχύνουμε κάθε ντομάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.