Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, πανεύκολο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα αφού είναι καμωμένο με μπανάνα και βρώμη. Ένα γλυκάκι που γεννά αναμνήσεις και η νοστιμιά στο κόκκινο…
Η Λόλα το ετοίμασε για το επικό πρωινό του πανέμορφου ξενοδοχείου Liostasi στη Χώρα της Ίου.
Θέα είχαμε το απέραντο γαλάζιο μετρώντας τα νησάκια του Αιγαίου… χάρμα
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Χρόνος κατάψυξης 1 ημέρα / Εύκολο
Από τη χαρισματική Λόλα Μπουκάι, μαγείρισσα στο Liostasi Hotel, Ίος
Υλικά για ένα ρολό
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου, χοντροσπασμένα
400 ml ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. κακάο εκλεκτό
30ml μπράντυ ή λικέρ
2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
100 γρ. βρώμη
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ίσα ίσα να λιώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε μείγμα σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη βρώμη, τα σπασμένα μπισκότα, την μπανάνα και το μπράντι.
Ανακατεύουμε απαλά για να μην σπάσουμε πολύ τα μπισκότα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και με απαλές κινήσεις ρολάρουμε ώστε να πάρει ένα κυλινδρικό σχήμα.
Βάζουμε το ρολό σε ορθογώνιο ταψί και το αφήνουμε μια μέρα στην κατάψυξη του ψυγείου μας.
Την επόμενη βγάζουμε από το ψυγείο, αφήνουμε λίγο να πάρει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και κόβουμε σε φέτες, στο μέγεθος που θέλουμε.
Σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε ρίχνουμε στις φέτες και σάλτσα σοκολάτας μπίτερ ή γάλακτος.