Τώρα που οι ντομάτες είναι γλυκές και ζουμερές φτιάξτε αυτόν τον ωραίο καλοκαιρινό μεζέ με χωριάτικο λουκάνικο και μπόλικες πιπεριές Φλωρίνης.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου


10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο (κατά προτίμηση με πάπρικα), κομμένο σε μέτριες φέτες
  •  4 πιπεριές Φλωρίνης
  •  20 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
  •  1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  •  Χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  •  1 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  15 ml ξίδι βαλσαμικό
  •  1 σφιχτή ντομάτα, σε κυβάκια
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε πιπεριές σαγανάκι με λουκάνικο, ψήνουμε τις πιπεριές ακριβώς κάτω από το γκριλ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές.
  2. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Σε ένα μέτριο πυρέξ απλώνουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές σε μία στρώση (φροντίζουμε να τα βάλουμε όμορφα, π.χ. 1 πιπεριά, 2 λουκάνικα κ.ο.κ.). Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα.
  5. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα με ένα πιρούνι.
  6. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και περιχύνουμε αμέσως τις πιπεριές και τα λουκάνικα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 315 φορές