Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025: ''Τηγανητός γαύρος. Τα μυστικά του για να είναι τραγανός''

Άρτος και Θεάματα 01 Ιουλίου 2025

Ηλιάνα Σκιαδά

Τα μικρά τηγανητά ψαράκια τρώγονται ολόκληρα, όλοι το ξέρουν αυτό. 

Μπορούμε να βρούμε γαύρο παντού, ακόμη και στη λαϊκή της γειτονιάς και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή.

Τα μυστικά για να γίνουν τραγανά τα γαυράκια είναι να τηγανίζουμε σε δόσεις.

Επίσης δεν τα ανακατεύουμε όσο τηγανίζονται και φροντίζουμε να τινάξουμε το περιττό αλεύρι πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι.

Το μόνο που χρειάζονται, μόλις βγουν από τη φωτιά είναι λίγες σταγόνες λεμονιού.

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 1 φλ. σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Εάν δεν μας καθαρίσει το γαύρο ο ψαράς, τον καθαρίζουμε εμείς, τραβώντας το κεφάλι, με μία απότομη κίνηση και έτσι να αφαιρέσουμε και τα εντόσθια.

Τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά.

Τον αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε, κουνώντας το σουρωτήρι.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και τον αλευρώνουμε σε δόσεις.

Τινάζουμε να φύγει το περιττό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει καλά.

Ρίχνουμε λίγα-λίγα ψαράκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 137 φορές

Τα ζώδια την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

Με την Σελήνη σήμερα στον Ζυγό, οι σχέσεις έρχονται στο προσκήνιο σήμερα και είναι απαραίτητα τα όρια αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις και να διατηρήσουμε τις ισορροπίες.