Κλειστό το 2ο γυμνάσιο Ηλιούπολης προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές μετά την κατάληψη.

Εντός των τειχών 29 Ιανουαρίου 2024

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 6301/ΓΔ4/2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση εκτάκτου ή απρόβλεπτου γεγονότος το οποίο καθιστά αδύνατη ή δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα της σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα όπως ενδεικτικά η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών η/και εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


Μετά από κατάληψη του κτηρίου που ξεκίνησε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και έληξε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 σημειώθηκαν ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα για την ασφάλεια των μαθητών.


Με εντολή του Δημάρχου Ηλιούπολης, το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης που βρίσκεται Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να αποκατασταθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι ζημιές που διενεργήθηκαν.


Ο Δήμος Ηλιούπολης θέτει ως πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και έχει ήδη ειδοποιήσει τα αρμόδια συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές στα τζάμια του σχολείου, στις ασφάλειες του καυστήρα, τους φοριαμούς, την αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024.


Τις 3 ημέρες που το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης θα παραμείνει κλειστό για να αποκατασταθούν οι ζημιές, η παρακολούθηση για όλο το γυμνάσιο του συγκεκριμένου σχολείου θα πραγματοποιηθεί μέσω Webex.




Στην περίπτωση που οι ζημιές αποκατασταθούν νωρίτερα, θα βγει νεότερη ανακοίνωση για το άνοιγμα του 2ου Γυμνασίου.



www.facebook.com/dimos.ilioupolis

Προβλήθηκε 1262 φορές

Hλιούπολη: Έπεσε μεγάλο ξύλινο δοκάρι ενώ έπαιζαν παιδιά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου

Στιγμές αγωνίας έζησαν γονείς και μικρά παιδιά το βράδυ του Σαββάτου (25/4) στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη, όταν μια μεγάλη ξύλινη δοκός από την υπερυψωμένη κατασκευή (πέργκολα) του χώρου αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος.

''Έφυγε'' ο Νίκος Αναγνωστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας της παράταξης του Δημήτρη Κιντή, κομμουνιστής μέλος του ΚΚΕ μέχρι τέλους, συνεπής αγωνιστής της γενιάς των φυλακίσεων και των εξοριών, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 χρόνων.