Από το μακρινό 2017 ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης ξεκίνησε να εφαρμόζει ψηφιακές τεχνολογίες στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας αφού ήταν ο πρώτος Δήμος που προχώρησε στην τοποθέτηση καμερών θερμικής ανίχνευσης στα διοικητικά του όρια στον Υμηττό.
Από τότε μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να πρωτοπορεί αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, εφαρμογές πληροφορικής και τις ψηφιακές επικοινωνίες στην Πολιτική Προστασία με την δημιουργία του πρώτου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.
Την παρουσίαση των πρωτοποριακών συστημάτων και εφαρμογών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης & Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος αποσπώντας την αναγνώριση των συμμετεχόντων συνέδρων στα πλαίσια της 1ης Έκθεση SMART CITIES που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.
Για την καινοτομία αυτή, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης βραβεύτηκε από τους διοργανωτές και το βραβείο παρέλαβε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός.
Στόχος η ανάδειξη των τεχνολογιών, των υπηρεσιών και των υποδομών οι οποίες μετασχηματίζουν τις πόλεις μας και δημιουργούν το νέο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης.
Περισσότεροι από 80 σύνεδροι, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, 50 εταιρείες, Φορείς και χιλιάδες επισκέπτες κάνουν το Ζάππειο Μέγαρο επίκεντρο των Ψηφιακών πόλεων της Ελλάδας.
Η Έκθεση Smart Cities τιμάται με την αιγίδα οκτώ υπουργείων.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.
Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια
Τρόμος το πρωί της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο, όταν σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα την ανατροπή του.