ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου Ε.Μ.Π.

Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής 2011-14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13/7/2023

Ο Γιώργος Καμμένος, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και τέως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής δικαιώνεται μετά θάνατον.

Πρωτόδικη καταδίκη του ενόχου για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13 Ιουλίου 2017, στη Βιομηχανία πλαστικών ειδών EL PLAST, στο Πολυδένδρι Αττικής.

13 Ιουλίου 2017: Ξέσπασε πυρκαγιά στον εσωτερικό χώρο της Βιομηχανίας πλαστικών ειδών EL PLAST, η οποία επεκτάθηκε στο δάσος της περιοχής πέριξ του εργοστασίου, εν ώρα δοκιμαστικής λειτουργίας μίας εκ των μηχανών έγχυσης πλαστικού, με συνέπεια το θανατηφόρο τραυματισμό και την κατάληξη του Γιώργου Καμμένου, Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Ε.Μ.Π., Τεχνικού Ασφαλείας και εξωτερικού συνεργάτη Μηχανολόγου της επιχείρησης, 30 ώρες μετά το δυστύχημα, ενώ νοσηλευόταν ως εγκαυματίας στη Μ.Ε.Θ. του Νοσηλευτηρίου Αθηνών, ΥΓΕΙΑ.

Έξι σχεδόν χρόνια μετά το θανάσιμο τραυματισμό του, εν ώρα εργασίας, και μετά από εξαντλητική μελέτηκαι τεχνική έρευνα για την εξακρίβωση των πραγματικών αιτιών της προκληθείσας φωτιάς, παράλληλα με τη συνεχή συκοφάντηση της προσωπικότητας, της επιστημονικής επάρκειας και της εξειδίκευσής του από την πλευρά του κατηγορουμένου επιχειρηματία κ. Ράνου, ο Γιώργος Καμμένος δικαιώνεται καθολικά.

Το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από πολυήμερη δίκη και εξαντλητική εξέταση μαρτύρων, πραγματογνωμόνων, τεχνικών συμβούλων, εγγράφων, πειστηρίων και ψηφιακού υλικού απεφάνθη ομόφωνα στις 7 Μαρτίου 2023 ότι ο ιδιοκτήτης της EL PLAST κατηγορούμενος στη δίκη κ. Άγγελος Ράνος κρίνεται ένοχος χωρίς ελαφρυντικό για δύο πράξεις:

1. Ανθρωποκτονία από αμέλεια και

2. Εμπρησμός από αμέλεια με κίνδυνο για άνθρωπο και καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Έτσι η υπόθεση αναμένεται να συνεχιστεί και στο Εφετείο Αθηνών.

Εν αναμονή του σκεπτικού της, η πρωτόδικη απόφαση επισφράγισε την αναγνώριση του ήθους και της επιστημονικής ακεραιότηταςτου μακαριστού Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Γιώργου Καμμένου, που βρέθηκε κυριολεκτικά παγιδευμένος μέσα σε λαίλαπα φωτιάς, εν ώρα αγωνιώδους εργασίας, υπό την πίεσηενός ανεξέλεγκτου επιχειρηματία, μιας ανεξέλεγκτης βιομηχανικής παραγωγής χωρίς τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, χάνοντας τη ζωή του, συνεπεία εκτεταμένων εγκαυμάτων.

Η οικογένεια του Γιώργου Καμμένου επιθυμεί να ευχαριστήσει από καρδιάς για την ουσιαστική συμβολή τους στην τεχνική μελέτη και έρευνα των αιτιών του δυστυχήματος:

▪ την επιστημονική κοινότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

▪ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ειδικότερα το Σύλλογο Μηχανολόγων Μηχανικών για την συνδρομή τους στον αγώνα αυτόν.

▪ την Ελληνική Δικαιοσύνη για την ποιότητα, το σεβασμό, το ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο της δίκης καθώς και την ηθική και έμπρακτη υποστήριξη αυτών σε μια πολύ επίπονη και μακρά μάχη για την αποκρυστάλλωση της αλήθειας των γεγονότων που οδήγησαν σε μια πρωτόγνωρη και άδικη απώλεια ζωής.

▪ Και βέβαια τους δικηγόρους και τους τεχνικούς της συμβούλους για την πολύπλευρη κοπιώδη και αποτελεσματική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του δικαστικού αγώνα.

Προβλήθηκε 529 φορές

 ''Θα κάνουμε το Δήμο Ηλιούπολης Πρότυπο Εξυπηρέτησης του Καταναλωτή και Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας'' - Άγγελος Κάνδηλας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Στη δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζή έχουμε και όραμα και πρόγραμμα, αγαπάμε και την ευθύνη και τη δημιουργία, νοιαζόμαστε για την Ηλιούπολη.

Ο Υμηττός εκπέμπει SOS, η Ηλιούπολη ρημάζει και ο Δήμαρχος κόβει... ''μεταξωτές'' κορδέλες!  του Γιώργου Ιωσηφέλη

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες και λόγω του παρατεταμένου καύσωνα έχουν χτυπήσει κόκκινο και ο απερχόμενος Δήμαρχος, κύριος Χατζηδάκης είτε ζει σε ένα όνειρο θερινής νυκτός, είτε απλώς επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη θερινή ραστώνη και τα «μπάνια του λαού».

Εδώ έχει πάντα ΗΛΙΟ-υπολή - Πως μπορεί η Ηλιούπολη να γίνει ξανά ''φωτεινή πόλη''!  του Γιώργου Ιωσηφέλη

Η Ηλιούπολη είναι για τους περισσότερους Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες όχι μόνο ο τόπος που γεννηθήκαμε, αλλά και η πόλη που μεγαλώσαμε, ονειρευτήκαμε, ξενυχτίσαμε και αγαπήσαμε.

Άγγελος Κάνδηλας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης: ''Με Τη Νεολαία, Για Τη Νεολαία''

Πολλές, φρέσκιες και γήινες οι προτάσεις μου για την υλοποίηση των οποίων σας ζητώ έναν εκ των σταυρών σας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» - Γαβριήλ Αραμπατζής που θα συμμετάσχω.

Διανομέας ετών 58: Μονόδρομος το delivery για τον κ. Γιώργο

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας και ο εργασιακός αποκλεισμός λόγω των ηλικιακών διακρίσεων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και έπειτα, υποχρέωσε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να στραφούν στη διανομή και στην κατ' οίκον παράδοση για να μπορέσουν να επιβιώσουν.