Tην κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 15 Οκτώβρη, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά κ.ά., αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αύξηση των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μια σειρά σωματεία εργαζομένων του δημοσίου απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 15/10 και σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ., αλλά και νωρίτερα στο συλλαλητήριο στις 13/10 στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο Βόλο στις 10 π.μ. στον Άγιο Νικόλαο.

«Η αγωνία, η ανησυχία και η ανασφάλεια που νιώθει ο καθένας μας να γίνουν οργανωμένος αγώνας αμφισβήτησης της πολιτικής που μας έχει φέρει ως εδώ. Μπαίνουμε στη μάχη ενάντια στην πολιτική που εκθέτει την υγεία μας στον κίνδυνο της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενάντια στην πολιτική που επιτίθεται στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Με τη δράση μας σπάμε τη σιωπή», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείο Γεωργίας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ΄ όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στη βιομηχανία και τον επισιτισμό, όλους όσους διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών», αναφέρει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Δίνουμε τη δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης. Βάζουμε στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Πετρούπολης.

«Απεργούμε και απαιτούμε: Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλειάς. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 15/10 και στην συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ., απευθύνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη». Επίσης στην απεργία καλεί και η «ΑΣΕ Εκπαιδευτικών».

Κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για το Δημόσιο, στις 15 Οκτώβρη, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Επίσης, καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 10 π.μ., στα Προπύλαια.

πηγή

Προβλήθηκε 281 φορές
Ο καιρός την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα) και γρήγορη βελτίωση. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις.

Χιόνια και στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό

Χιονίζει από το πρωί και στα ορεινά της Αττικής, όπου η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που σχεδιάστηκε κατά την χτεσινή μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πολιτική Προστασία.

Επίθεση στο Μετρό: Δυο συλλήψεις ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Δυο αδέρφια οι δράστες της βίαιης επίθεσης στον σταθμάρχη στο Μετρό. Είναι Έλληνες και ταυτοποιήθηκαν από τα αποτυπώματα στο βαγόνι και από τις κάμερες ασφαλείας. Το Σάββατο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων.