Μήπως το χέρι σας έχει κουραστεί, πονάει και έχει αποδυναμωθεί εντελώς; Αν ναι, αυτό το άρθρο ίσως σας βοηθήσει να μάθετε το γιατί συμβαίνει αυτό. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποιους πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε πόνο στο χέρι σας,

Έχετε χτυπήσει

Ένας πολύ προφανής λόγος για τον οποίον ίσως να σας πονάει το χέρι σας, είναι γιατί έχετε χτυπήσει κάπου. Είναι πολύ εύκολο να χτυπήσετε κάπου στην καθημερινότητά σας, είτε γιατί το χέρι σας κλείστηκε σε μία πόρτα, είτε γιατί έπεσε πάνω του κάποιο βαρύ αντικείμενο, είτε επειδή απλώς δεν προσέχατε.

Σε κάθε περίπτωση, αν το χέρι σας συνεχίζει να πονάει για καιρό μετά το χτύπημα, επικοινωνήστε με κάποιον γιατρό, ώστε να σας εξετάσει και να κάνετε ακτινογραφίες αν χρειαστεί.

Αν δεν μπορείτε να πάτε στο ιατρείο, γίνεται να έρθει ο γιατρός σας να σας εξετάσει στην κατοικία σας και να σας κάνει ακτινογραφία στο σπίτι.

Περνάτε πολλή ώρα στο κινητό

Το κινητό, έχει γίνει αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων. Είναι μόνο λογικό αν κρατάτε το κινητό σας όλη μέρα, να κουραστεί το χέρι σας, έως και να πονέσει.

Για να το αποφύγετε αυτό, καλό είναι να κάνετε διαλείμματα από την χρήση του κινητού σας και να ρωτήσετε έναν ειδικό τι ασκήσεις μπορείτε να κάνετε στο χέρι σας, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Γράφετε πολύ

Αν σε καθημερινή βάση γράφετε ολόκληρες παραγράφους σε τετράδια και χαρτιά, είναι πολύ πιθανό το χέρι σας να κουράζεται και να πονάει. Σωστό είναι, να παίρνετε διαλείμματα από το γράψιμο και να ζητήσετε από τον γιατρό σας, να σας δείξει κάποιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο χέρι σας.

Επίσης, άλλος ένας τρόπος για να μην είναι το γράψιμο επώδυνο για εσάς, είναι να μην κρατάτε δυνατά το μολύβι ή το στυλό σας. Αν το κάνετε αυτό, είναι φυσικό επόμενο το χέρι σας να ταλαιπωρηθεί και να αρχίσει να πονάει.

Κάνετε γυμναστική

Μήπως κάνετε συχνά γυμναστική, που βάζει πολύ πίεση στα χέρια σας και στον καρπό σας; Για παράδειγμα, μήπως σηκώνετε βάρη ή μήπως παίζετε τένις; Αν ναι, ίσως αυτό να ευθύνεται για τον πόνο στο χέρι σας.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση, είναι να κάνετε καλύτερη προθέρμανση, να κάνετε αυτή τη γυμναστική λίγο λιγότερο και να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, για να σας πει σίγουρα τι χρειάζεται να πράξετε.

Προβλήθηκε 183 φορές

Ογκολογικό Παίδων ''Αγία Σοφία'': Ψηφίστηκε επί της αρχής η μετατροπή του σε ΝΠΙΔ - Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

«Υπέρ» των άρθρων και στο σύνολό του νομοσχεδίου ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους για τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν.

Βελτιώστε την καθημερινότητά σας με έλαιο κάνναβης!

Στο BioNatural Care, μπορείτε να βρείτε οργανικά και ασφαλή προϊόντα κάνναβης, όπως λάδι CBD, καθώς και νόμιμα και πιστοποιημένα προϊόντα σε drops (σταγόνες) για εύκολη χρήση, από αναγνωρισμένα brands (Endropia, Sensi Seeds, KannaBio, Endoca, Enecta, Phyto+).

Νέα εποχή για τον ΕΦΚΑ: Τα 3+10 πρότυπα υποκαταστήματα

Αλλάζουν «πρόσωπο» τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, με αναβάθμιση της κτιριακής και της υλικοτεχνικής υποδομής και της αισθητικής τους και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με τους υπαλλήλους ροής και υποδοχής που έχουν ήδη «πιάσει δουλειά» σε 27 υποκαταστήματα.