ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.Τ.

Εντός των τειχών 15 Δεκεμβρίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ 

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

14.12.2022

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, τηρώντας διαχρονικά αταλάντευτη θέση υπέρ της απομάκρυνσης του Κ.Υ.Τ. από την Β Ζώνη Υμηττού:

1) Εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην δημιουργία ΚΥΤ 400 kv, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. 

2) Ζητούν, για τους ίδιους λόγους, την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ των 150 kv. 

3) Ζητούν επίσης την δενδροφύτευση του συνόλου του χώρου μετά την απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί και τη χρήση του ως δασικού χώρου. 

4) Θεωρούν ότι το νέο Π.Δ. για το καθεστώς προστασίας του Υμηττού θα έπρεπε να είναι αυστηρότερο του προηγούμενου και ειδικότερα να μην επιτρέπει την λειτουργία ΚΥΤ.

5) Εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την μη εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ για την απομάκρυνση του υπάρχοντος ΚΥΤ 150 kv και την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος.

Τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο δήμων εκφράζουν τη βούλησή τους να υποστηρίξουν τις παραπάνω θέσεις τους, μαζί με τους πολίτες, με κάθε νομικό και κινηματικό τρόπο.   

Πηγή: www.elliniko-argyroupoli.gr

Προβλήθηκε 772 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.