ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΑΝΝΑ)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

''ενωμένοι για την Ηλιούπολη''


Γεννήθηκε στο Σίδνεϋ. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της κατοικούσε στην Αγία Μαύρα και από το 1995 κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Ηλιούπολης. 

Ο πατέρας της ήταν κατασκευαστής με ιδιαίτερη δράση κατασκευαστική στην πόλη μας και αυτό ήταν κάτι που την έκανε να γνωρίσει και να αγαπήσει όλες τις γειτονιές της Ηλιούπολης.

Από το 1997 είναι καθηγήτρια μουσικής στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ πάνω από 33 χρόνια είναι εκπαιδευτικός σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωρίζοντας καλά τα θέματα Παιδείας. 

Η Τζάννα είναι ένας άνθρωπος με γνώση, εμπειρία, ιδέες αλλά και βούληση να δουλέψει και έχει ήδη δουλέψει ως πρώην Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού & Νέας γενιάς με πολλές δράσεις για τον τόπο μας. 

Το 2020 δημιουργήσαμε την Κυψέλη Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης. Αρχικά φρόντισε για τη στέγασή της Κυψέλης. Λειτούργησε, επίσης, στο ίδιο χώρο Κοινωνική Ιματιοθήκη (Ιανουάριο 2022) και ενισχύσαμε το Μητρώο Εθελοντών. Επαναλειτούργησε το Νοέμβριο του 2022 το Κοινωνικό Φροντιστήριο με τη συμμετοχή 17 εθελοντών καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων. 

Από το 2020 επίσης υπάρχει φοροτεχνική βοήθεια (δωρεάν λογιστής) σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας. 

Παράλληλα φτιάξαμε τρεις υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Πλατεία Φλέμινγκ και στο Άλσος «Δημήτρης Κιντής»).

Επίσης, δημιουργήθηκε η εθελοντική ομάδα Νομικής Υποστήριξης, όπου νομικοί – οικονομολόγοι – μηχανικοί στηρίζουν πάνω από 200 δημότες και κατοίκους, παρέχοντας νομική και συμβουλευτική πληροφόρηση για κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμούς, χρηματοοικονομικά ζητήματα, μισθώσεις, συντάξεις κ.λπ. 

Λειτουργεί με εθελοντές της Κυψέλης Εθελοντών ο διαδικτυακός δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Lime Radio.

Η Κυψέλη Εθελοντών διοργανώνει και συμμετέχει σε πολλές δράσεις που γίνονται στην πόλη, όπως αιμοδοσία, δενδροφύτευση, σεμινάρια, φεστιβάλ κ.λπ.

Διετέλεσε για ένα χρόνο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ. 

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, όπως π.χ. για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενδοσχολική βία, επαγγελματικό προσανατολισμό, πολιτιστικά προγράμματα κ.ά. 

Ασχολείται αφενός με την επιστήμη της και αφετέρου με οτιδήποτε αφορά την εκπαίδευση και το κοινωνικό έργο.


Στοιχεία επικοινωνίας

H Ιωάννα (Τζάννα) Σκλαβενίτη στο facebook


Προβλήθηκε 1013 φορές