Πυρκαγιά εν υπαίθρω ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου, σε δύσβατο σημείο πλησίον της δασικής περιοχής Κακόρεμα στον κεντρικό Υμηττό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού και του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΥ όπου ενεργοποίησε τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών.


Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δήμων, του ΣΠΑΥ και των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού-ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ, της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ, έσπευσαν στο σημείο και με την συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Για την πυρκαγιά έχει συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.


Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δηλώνει: «Ο ΣΠΑΥ, οι Δήμοι και οι Εθελοντικές Ομάδες γύρω από τον Υμηττό, είμαστε σε εγρήγορση και συνεχώς ενισχύουμε τα συστήματά μας, τον εξοπλισμό και τα έργα πρόληψης, για να συμβάλουμε στη διαφύλαξη του Υμηττού μας από κακόβουλες ενέργειες».

Προβλήθηκε 831 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.