Μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές θα γίνεται πλέον οι αγοροπωλησίες ακινήτων και τα μετρητά μπαίνουν στο συρτάρι ή καλύτερα... στην τράπεζα!

Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ένα σημαντικό μετρό για την πάταξη της φοροδιαφυγής που προβλέπει πρόσθετο ηλεκτρονικό «μάτι» σε όλες τις συναλλαγές και τις μεταβίβασεις ακινήτων.

Πλέον, οι αγοροπωλησίες θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, δηλαδή κατάθεση ή έμβασμα κλπ.,  το οποίο και θα αποτυπώνει ο συμβολαιογράφος στην πράξη της αγοραπωλησίας. Ουσιαστικά με αυτή την παρέμβαση, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να βάλει φρένο στις συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι», αλλά και να διευκολύνει τους ελέγχους της εφορίας.

Στην ίδια κατεύθυνση ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης:

-Διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι την ερχόμενη άνοιξη. Αφορά πάνω από 450.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακές παλιού και νέου τύπου και πλέον θα πρέπει να εκδίδουν απόδειξη μαζί με το χαρτί που βγαίνει από το μηχάνημα πληρωμής ποσού.

-Επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη την λιανική αγορά, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές περιπτώσεις όπως ταξί, λαϊκές αγορές που δέχονται μόνο μετρητά.

-Το όριο συναλλαγών με μετρητά παραμένει στα 500€, αλλά το πρόστιμο για όσους πληρώνουν με μετρητά από αυτό το ύψος και πάνω διπλασιάζεται. Πρόστιμο που από 100€ θα γίνει 200€.

-Τέλος, τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται πλέον στους δικαιούχους μόνο μέσω πιστωτικών καρτών.

www.protothema.gr

Προβλήθηκε 686 φορές
Πάσχα: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται - Τι ισχύει για τις αργίες

«Οδηγό δικαιωμάτων» των εργαζομένων που θα εργαστούν τις ημέρες του Πάσχα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, τόσο για τις αμοιβές που δικαιούνται, όσο και για τα ωράρια εργασίες, τις ημέρες ανάπαυσης που δικαιούνται, αλλά και τις ΣΣΕ και τους κανονισμούς εργασίας, που προσδιορίζουν τους όρους εργασίας.

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Οι καταναλωτές έχοντας λάβει και το Δώρο Πάσχα στους λογαριασμούς τους, σπεύδουν για τις πασχαλινές αγορές της τελευταίας στιγμής. Το ίδιο θα κάνουν και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου.