Βασίλης Σακελλάρης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Νέα Δημοκρατία


Ο Βασίλης Σακελλάρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά και τη Διοίκηση του τομέα Υποδομών από το University College London.

Έκτοτε ζει και εργάζεται στο Λονδίνο στους τομείς της ενέργειας, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και μεταφορών, αρχικά στη μεγαλύτερη εταιρία διανομής φυσικού αερίου και έπειτα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων με έμφαση την ενεργειακή μετάβαση, τη στρατηγική και το μετασχηματισμό εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας.

Πλέον είναι στέλεχος του Οργανισμού Αυτοκινητοδρόμων του Ηνωμενου Βασιλείου, στον τομέα της εξοικονόμησης και βελτιστοποίησης κόστους κατασκευαστικών έργων.

Το 2014 εκλέγεται Αντιπρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EDS) για δύο θητείες, ενώ το διάστημα 2021-2022 συμμετέχει για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ ως Αναπληρωτής Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων.

Παράλληλα, το 2021 εξελέγη Ταμίας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) και τον Ιούνιο του 2022 ορίζεται Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ.

Τον Ιούνιο του 2023, εκλέγεται αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του ΕΛΚ.


φωτογραφίες από την επίσκεψη του Βασίλη Σακελλάρη στην Ηλιούπολη 


Ο Βασίλης Σακελλάρης στο facebook

Προβλήθηκε 381 φορές

Το διήγημα της Πέμπτης: ''Χωρίς στεφάνι'' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ένα διήγημα που μπορεί να ταιριάζει με αυτό που αποκαλούμε «ατμόσφαιρα των ημερών», όμως θίγει ζητήματα της κοινωνίας μας διαχρονικά, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που τα προσεγγίζει ο μεγάλος Παπαδιαμάντης…