Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας αλλοδαπός για διάπραξη ληστειών με αρπαγή τσάντας στη Δάφνη και την Ηλιούπολη.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση το θύμα του κακοποιού έχασε τη ζωή του και σε άλλη μία τραυματίστηκε σοβαρά.

Με τη σύλληψη του δολοφόνου ληστή οι Αρχές εξιχνίασαν δύο περιπτώσεις σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε Δάφνη και Ηλιούπολη, καθώς και μία κλοπή μοτοσικλέτας.

Στη μία επίθεση του δράστη μία ηλικιωμένη κατέληξε, και στη δεύτερη μία γυναίκα τραυματίστηκε.

Για τις δύο υποθέσεις ο συγκεκριμένος αλλοδαπός ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στην Ηλιούπολη, το βράδυ της Παρασκευής, 2 Δεκεμβρίου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή.

Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και σε κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της μίας ληστείας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου στην Ηλιούπολη, ο δράστης επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, άρπαξε την τσάντα μίας ηλικιωμένης.

Από το τράβηγμα η γυναίκα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι, από τον οποίο, 48 ώρες αργότερα, πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Πάλι βράδυ στις 27 – 28 Νοεμβρίου έκλεψε μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης, όπου άρπαξε την τσάντα άλλης ηλικιωμένης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά στα χέρια και το ισχίο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι και επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος ληστής, 53 ναρκωτικά χάπια, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 1176 φορές

Ηλιούπολη: Αθώα έκρινε το δικαστήριο τη 19χρονη θύμα trafficking

Η κοπέλα, η οποία δεν θέλησε να παρευρεθεί στο δικαστήριο, χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς οι εισαγγελικές αρχές την είχαν παραπέμψει σε δίκη για δύο πράξεις, οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έλαβαν χώρα ενώ εκείνη ήταν αιχμάλωτη.

Ηλιούπολη: Στο εδώλιο τη Δευτέρα η 19χρονη-θύμα trafficking

Η 19χρονη, που έχει κριθεί πρωτοδίκως πως υπήρξε αιχμάλωτη αστυνομικού, κατηγορείται ότι “διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους”.

Μαθητές της Β. Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης επισκέφθηκαν το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Καθολικό της Ι.Μ.Πεντέλης

Τους μαθητές συνόδευαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σταύρος Κασάπογλου και καθηγήτριες κες Ελένη Ντίνου, Παληαμπέλου Ελένη, Μπερτσιά Μαρία και Αγλαΐα Σωτηρίου.