Φωτογραφία της αντάρτισσας του ΕΛΑΣ από την Κατερίνη, (Τιτίκας)* επέλεξε να βάλει σε σημερινό εγκωμιαστικό πρωτοσέλιδο άρθρο της για τις μητέρες, τις συζύγους και τις συντρόφους των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η εφημερίδα «Ακρόπολις».
Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Γυναικεία λεβεντιά» και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι μητέρες, οι σύζυγοι και οι σύντροφοι των προφυλακισμένων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής επιδεικνύουν ατσαλένια αντοχή».

* Η αγωνίστρια του ΕΛΑΣ που ζει στην Β.Ελλάδα, πληροφορήθηκε όπως και η οικογένειά της για το "κατόρθωμα" της ακροδεξιά εφημερίδας.
Για τα συναισθήματα τους ... δεν χρειάζονται λόγια.Κα

 

και η απάντηση από την οικογένεια:


Προς διεύθυνση εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ. Ονομάζομαι Δημήτρης Γκελντής δικηγόρος από Κατερίνη.
Αναφέρομαι στο άρθρο της Ακρόπολις που αναφέρεστε. Η φωτογραφία της Αντάρτισσας είναι η μητέρα μου Τιτίκα Παναγιωτίδου- Γκελντή σ. δικηγόρος.
Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας που την τράβηξε ο φωτογράφος του βουνού Σπύρος Μελετζής αποτύπωνε την στέρηση ενός λαού που αντιστάθηκε με συνέπεια στον Γερμανό κατακτητή και ανέδειξε μια γενιά που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας.
Αυτήν ήταν η γενιά της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που τα ιδανικά της, τα οράματά της, οι αρχές της για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία ,ισότητα ,κοινωνική δικαιοσύνη αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμη και σήμερα την δικιά μας πυξίδα.
Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας για να τιμηθεί η ενιαία Εθνική Αντίσταση έγινε γραμματόσημο το 1983 με εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντρέα Παπανδρέου .Λυπάμαι που η μητέρα μου έχοντας υποστεί εγκεφαλικό εδώ και 5 μήνες δεν είναι σε θέση να απαντήσει σίγουρο με πιο δυναμικό από εμένα τρόπο.Το να μπαίνει η φωτογραφία της αντάρτισσας σε τέτοιο κείμενο είναι προσβολή στους ήρωες νεκρούς μας της τιμημένης Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.
Με εκτίμηση

Δημήτρης Φ. Γκελντής.

 

πηγή: Κίνηση Ενεργοί Πολίτες

Προβλήθηκε 623 φορές

Το διήγημα της Πέμπτης: ''Χωρίς στεφάνι'' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ένα διήγημα που μπορεί να ταιριάζει με αυτό που αποκαλούμε «ατμόσφαιρα των ημερών», όμως θίγει ζητήματα της κοινωνίας μας διαχρονικά, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που τα προσεγγίζει ο μεγάλος Παπαδιαμάντης…