Ακριβά μου διόδια....

Αρθρογραφία 13 Φεβρουαρίου 2014

Στο θέμα των διοδίων αναφέρεται η ένωση εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας - παράρτημα

Δράμας.

Όπως επισημαίνει:

"Οι αυξήσεις φωτιά στα διόδια υπέρ των «εθνικών» εργολάβων, έχουν δικαιολογημένα εξοργίσει όχι μόνο κατοίκους μικρών κοινωνιών, όπως του Ωροπού και των Μεγάρων, αλλά εξοργίζουν και αγανακτούν το σύνολο των καταναλωτών, οι οποίοι τολμούν τα ταξιδέψουν οδικώς στις εθνικές οδούς.

Οι αυξήσεις είναι ληστρικές και σε πολλές περιπτώσεις μη ανταποδοτικές, όπως στην περίπτωση των Τεμπών ή της Κορίνθου ? Πατρών. Οι οδηγοί καλούμαστε να χρυσοπληρώνουμε διελεύσεις στα διόδια, για δρόμους ? καρμανιόλα!

Το κράτος αφού επωμίστηκε και δαπάνησε δισεκατομμύρια που προέρχονταν από τους φόρους των πολιτών, κατασκεύασε τις προηγούμενες δεκαετίες τα μεγαλύτερα κομμάτια των δυο οδικών εθνικών αξόνων.

Στη συνέχεια παραχώρησε τους έτοιμους σε σημαντικό ποσοστό δρόμους στους μεγαλοεργαλάβους για να εισπράττουν χαράτσια στα διόδια για συντήρηση και ολοκλήρωση των οδών που ΘΑ φτιάξουν!

Οι αυξήσεις στα διόδια είναι επίσης ένα ζωντανό παράδειγμα για τις αυξήσεις που θα υπάρξουν σε βάρος των καταναλωτών, στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, νερού κλπ, όταν ιδιωτικοποιηθούν.

Τέλος, ας μη «σπάνε τα κεφάλια τους» οι τεχνοκράτες του ΟΑΣΑ και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ακρίβεια. Το κόστος μεταφοράς προϊόντων είναι ένας από τους παράγοντες έντασης της ακρίβειας και οι αυξήσεις στα διόδια θα μετακυληστούν για μια ακόμα φορά στις τσέπες των καταναλωτών.

Με άμεσο (διέλευση διοδίων) αλλά και με έμμεσο τρόπο (τιμές προϊόντων) οι καταναλωτές θα διπλοπληρώσουμε τις απαιτήσεις των «εθνικών» μας εργολάβων".

Προβλήθηκε 839 φορές

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.

Τα πτερόεντα δώρα. Πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ξένος του κόσμου και της σαρκός κατήλθε την παραμονήν από τα ύψη συστείλας τας πτερύγας, όπως τας κρύπτει θείος άγγελος. Έφερε δώρα από τα άνω βασίλεια, δια να φιλεύση τους κατοίκους της πρωτευούσης. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως.

Η Σταχομαζώχτρα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Είναι ίσως το δημοφιλέστερο διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.