Μανιάτης: Δεν θα ανεχτούμε το εμπόριο ακατάλληλης για θέρμανση ξυλείας

Αρθρογραφία 15 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή το μπλόκο σε 5.800 τόνους ξύλων στο Λαύριο
Μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί φαινόμενα διακίνησης ακατάλληλων, ρυπογόνων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία προϊόντων καύσης για θέρμανση, έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Με αφορμή τον πρόσφατο εντοπισμό σε πλοίο 5.800 τόνων με ακατάλληλα υλικά καύσης, ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τους ελέγχους, μέσω των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα παιχνίδι με την υγεία των ανθρώπων και των πολιτών αυτής της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και υπογράμμισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουν όλες οι περιφερειακές αρχές και οι περιφερειακές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο φαινόμενο αιθαλομίχλης που παρατηρείται σε διάφορες μεγαλουπόλεις της χώρας, ο κ. Μανιάτης υπενθύμισε την καθιέρωση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, της μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων, αλλά και της μέτρων που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν οι Περιφέρειες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

«Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα λύσουν ασφαλώς το πρόβλημα, αλλά θα βοηθήσουν να μειωθεί η ένταση του», τόνισε ο υπουργός και επισήμανε ότι απαιτείται η στενή συνεργασία των τοπικών, περιφερειακών, των αυτοδιοικητικών αρχών, των ΜΜΕ και η συμμετοχή της κοινωνίας.

protothema.gr

Προβλήθηκε 1493 φορές

Αλέκος Παναγούλης: 49 χρόνια από τον χαμό ενός αυθεντικού λαϊκού ήρωα

Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976. Δύο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και το δράμα της Κύπρου. Οι Έλληνες έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά και με την καχυποψία ότι δεν έχουν εξαφανιστεί οι πιθανότητες μίας επιστροφής των χολερικών και των απομειναριών της χούντας.

Η άδεια Αθήνα και τα άδεια όνειρα των παιδιών μας (Ελένη Καλογεροπούλου)

Την ημέρα της γιορτής του Πάσχα βρέθηκα όπως οι περισσότεροι γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι. Εκεί που μετά τον οβελία, ανάμεσα στα γλυκά που έχουν μείνει και στο τελευταίο τσίπουρο, γίνονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις.