Π.Φ.Ο: Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας τα σενάρια για τα αδέσποτα

Αρθρογραφία 29 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (29.01.2015)

 

Κτηνοβασίες και πράσινα άλογα.

 

Παρουσιάζουν ως εγκληματίες τους φιλόζωους και αφήνουν τους πραγματικούς εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι.

 

Παραμονή εκλογών, σκοτεινοί κύκλοι κινήθηκαν και πάλι εναντίον νόμιμων διαδικασιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Η ανώνυμη καταγγελία ήταν, αυτή τη φορά, για συμμετοχή σε «κύκλωμα κτηνοβασίας»!

 

Έτσι ξεκίνησε, στα αεροδρόμια όλης της χώρας, μια σειρά αυθαίρετων συλλήψεων των εθελοντών που συνόδευαν τα ζώα στις νέες τους οικογένειες στην Ευρώπη.

 

Ποιοι είναι αυτοί που συκοφαντούν χωρίς στοιχεία και με παράτυπες και αυθαίρετες καταγγελίες σέρνουν στις αίθουσες δικαστηρίων εθελοντές φιλόζωους; Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και ποια συμφέροντα υπηρετούν; Δεν θα ανεχθούμε πλέον τη μεθοδευμένη σπίλωση του ονόματος και της δράσης των φιλοζωικών φορέων.

 

Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικές από τις ψευδείς φήμες που διοχετεύονται σε κάθε αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και χειραγώγηση των νέων Υπουργών.

 

Σύμφωνα με αυτές τα ελληνικά αδέσποτα που φεύγουν από τη χώρα δεν υιοθετούνται, αλλά χρησιμοποιούνται για «παραγωγή λουκάνικων και κολλαγόνου», «πειραματόζωα», «γούνες και στολές για δύτες» και αποφέρουν «κέρδη εκατομμυρίων» απ? τα οποία προκύπτει και «φοροδιαφυγή».

 

Εσχάτως προστέθηκε η φήμη περί «κυκλώματος κτηνοβασιών». Οι φήμες αυτές είναι ανυπόστατες, οι δε καταγγελίες ανώνυμες και δεν τεκμηριώνονται ποτέ. Έχουν σκοπό να διαμορφώσουν στην κοινωνία κλίμα καχυποψίας γύρω από το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που σώζουν αδέσποτα ζώα και τα οδηγούν σε υιοθεσία. Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο τα αδέσποτα ζώα να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους από το να ζουν προστατευμένα εκτός Ελλάδας.

 

Αυτό είναι εγκληματικό. Εφιστούμε την προσοχή σας στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να συγκαλύπτουν το πραγματικό παράνομο εμπόριο που ανθεί. Δεν είναι η υιοθεσία αδέσποτων από Ευρωπαίους, λοιπόν, που πρέπει να απασχολεί την αστυνομία και τις αρχές αλλά η μαζική διακίνηση καθαρόαιμων κουταβιών, που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές και παράνομη εγχώρια εκτροφή και πωλούνται με πλαστά παραστατικά, εντός ή εκτός καταστημάτων.

 

Καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, την προσπάθεια διασυρμού και εξόντωσης του φιλοζωικού έργου, η οποία γίνεται σκόπιμα, ως αντιπερισπασμός, προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα και σιωπηλά το παράνομο εμπόριο καθαρόαιμων ζώων στην Ελλάδα.

 

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η συκοφαντία της φιλοζωικής δράσης και να πάψουν να την ταυτίζουν με παράνομο εμπόριο.

 

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.)

Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο)

Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής- Σαρωνικού

 

Για περισσότερες πληροφορίες Email: [email protected]

                                                          Τηλ: 6932-49.58.67

Προβλήθηκε 902 φορές

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.

Τα πτερόεντα δώρα. Πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ξένος του κόσμου και της σαρκός κατήλθε την παραμονήν από τα ύψη συστείλας τας πτερύγας, όπως τας κρύπτει θείος άγγελος. Έφερε δώρα από τα άνω βασίλεια, δια να φιλεύση τους κατοίκους της πρωτευούσης. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως.

Η Σταχομαζώχτρα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Είναι ίσως το δημοφιλέστερο διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.