Πεθαίνοντας στο Αιγαίο

Αρθρογραφία 05 Μαϊου 2014

Σορούς εγκλωβισμένων μεταναστών ? ανάμεσά τους και τριών παιδιών - αποκάλυψε η ανέλκυση του ιστιοφόρου που ναυάγησε το πρωί ανοιχτά της Σάμου. Ήδη οι νεκροί ανέρχονται σε 22, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μετά την ανέλκυση του σκάφους στο Βαθύ Σάμου, 14 σοροί εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του. Τραγική φιγούρα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της, την ώρα του ναυαγίου.

Τα άψυχα σώματα των θυμάτων έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σάμου.

Οι σωστικές δυνάμεις κατάφεραν να διασώσουν 36 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Άλλοι έξι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου.

Σύμφωνα με τους 36 διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για πολύ περισσότερα θύματα.

Το δωδεκάμετρο γιοτ αναποδογύρισε τα ξημερώματα 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο γιοτ με τέσσερις κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε δεμένη και μία μικρή λέμβος, η οποία έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο Βαθύ, όπου θα ρυμουλκηθεί και το ιστιοφόρο.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 4 το πρωί- ένα φορτηγό πλοίο, τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρεί και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίτερα στην περιοχή είχε φτάσει το κρουαζιερόπλοιο «ΑΔΑΜΟΡΑ», το οποίο αποδεσμεύτηκε, ενώ το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα αντικαταστάθηκε με ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι.

Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες: 32 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με συμπτώματα υποθερμίας. Ένας ακόμα άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου για προληπτικούς λόγους.

Προβλήθηκε 1215 φορές

Αλέκος Παναγούλης: 49 χρόνια από τον χαμό ενός αυθεντικού λαϊκού ήρωα

Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976. Δύο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και το δράμα της Κύπρου. Οι Έλληνες έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά και με την καχυποψία ότι δεν έχουν εξαφανιστεί οι πιθανότητες μίας επιστροφής των χολερικών και των απομειναριών της χούντας.

Η άδεια Αθήνα και τα άδεια όνειρα των παιδιών μας (Ελένη Καλογεροπούλου)

Την ημέρα της γιορτής του Πάσχα βρέθηκα όπως οι περισσότεροι γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι. Εκεί που μετά τον οβελία, ανάμεσα στα γλυκά που έχουν μείνει και στο τελευταίο τσίπουρο, γίνονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις.