Ασφαλιστικά και όχι μόνο

Νέα οικονομική επιβάρυνση περιμένει όλους εκείνους που διατηρούν καταθετικούς λογαριασμούς σε τράπεζες.

Η επιβάρυνση θα αφορά μόνο στην τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.

Ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου: Οι αλλαγές μετά τον νόμο για την ισότητα στο γάμο

Τροποποιείται η αποτύπωση των στοιχείων γονέων και συζύγων - Τα νέα έντυπα που αποτυπώνουν τη σχέση «άνδρα - γυναίκας», «άνδρα - άνδρα» και «γυναίκας - γυναίκας»

Άρειος Πάγος: Άκυρες οι μονιμοποιήσεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ από το 2001!

Άκυρες θεωρούνται, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ, και μάλιστα αναδρομικά από τον Απρίλιο του 2001, ακόμη και αν αυτοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση αυθαιρεσιών σε κοινόχρηστους χώρους και πιλοτές

Το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι θα πρέπει να κατεδαφιστούν πανελλαδικά όλες οι παράτυπες κατασκευές (από μπετόν, ξυλοκατασκευές, αλουμινοκατασκευές) σε ταράτσες, δώματα, εισόδους κτιρίων, πρασιές και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών

ΑΑΔΕ: Η φοροδιαφυγή χόρευε στον γάμο της χρονιάς - Από τον τραγουδιστή έως τον ανθοπώλη δεν έκοβαν αποδείξεις

Στον εντοπισμό μιας πολύ μεγάλης υπόθεσης φοροδιαφυγής προχώρησαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αξιοποιώντας πληροφορίες που εντόπισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τράπεζες: Ερχεται το τέλος των ταμείων - Σε ποιες είναι διαθέσιμα λιγότερες ώρες

Το τέλος των ταμείων στις Τράπεζες βρίσκεται προ των πυλών. Η αύξηση του e-banking που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, έχει περιορίσει σημαντικά την κίνηση στα ταμεία των τραπεζών, με αποτέλεσμα το ταμείο να αποτελεί πλέον λιγότερο από το 4% των συναλλαγών.

''Λογοδοτούν'' στην εφορία 20 χιλ. φορολογούμενοι με δηλωμένα εισοδήματα κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ αλλά όχι αντίστοιχη ζωή

Οι «φτωχοί» φορολογούμενοι είχαν πραγματοποιήσει πολύ μεγαλύτερες δαπάνες και αποστολές εμβασμάτων στο εξωτερικό

Εισφορές επαγγελματιών 2024: Έρχεται αύξηση 2,6% από την 1η Ιανουαρίου

Βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, οι εισφορές των επαγγελματιών και των αγροτών (μη μισθωτών) αναπροσαρμόζονται από 1η Ιανουαρίου 2024 κατά το ποσοστό του πληθωρισμού.