Ασφαλιστικά και όχι μόνο

Νέα ρύθμιση οφειλών στην Εφορία: Πως μπορεί να ενταχθεί κάποιος στις 24 δόσεις, πότε χάνεται.

Τη δυνατότητα αυτή θα δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι όροι και οι προυποθέσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020: Οι ημερομηνίες για πληρωμές σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ

Αρχίζουν στις 28 Ιανουαρίου οι πληρωμές για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020. Οι δικαιούχοι θα δουν χρήματα στα ΑΤΜ, από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρα.

Υπεγράφη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2020

*Το σύνολο των κανονιστικών και ενοχικών όρων της ΕΓΣΣΕ 2018 (Π.Κ. 6/29-3- 2018) διατηρούνται σε ισχύ ως έχουν σήμερα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020. Το διάστημα αυτό νοείται ως χρόνος κανονικής (συμβατικής) ισχύος της ΕΓΣΣΕ 2018.

Ανατροπές στα κριτήρια για το Επίδομα Παιδιού - Όλες οι αλλαγές από το 2020

Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και θεσμοθέτηση του νέου επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2020 προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο οδεύει προς τη Βουλή.

Επίδομα γέννησης: Πώς και πότε θα καταβάλλεται στους δικαιούχους

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα ισχύσει το επίδομα γέννησης, καθώς θα έχει αναδρομική ισχύ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να είναι από τα πρώτα που θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν από τη Βουλή μετά την έναρξη των εργασιών της στις αρχές του νέου έτους.

Έρχονται τα πάνω - κάτω στα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία, υπερωρίες, άδειες, μερική απασχόληση.

Ανακατατάξεις στον κατάλογο των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, τη μερική απασχόληση, τις άδειες και τις υπερωρίες με στόχο τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου πλαισίου...

ΟΑΕΔ: 1.018.503 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο

Από αυτά 492.021 (ποσοστό 48,31%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 526.482 (ποσοστό 51,69%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

ΕΝΦΙΑ: Οι κερδισμένοι από τη νέα μείωσή του το 2020 - Αναλυτικά παραδείγματα

Νέα μείωση κατά 8% του ΕΝΦΙΑ το 2020 σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και πρώτο ψαλίδι στην Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, αρχής γενομένης από τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν οι φορολογούμενοι το 2020 εξήγγειλε την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα γίνει η καταβολή του

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων

Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς ''με μπλοκάκι''

Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με ''μπλοκάκι'', στο νέο ασφαλιστικό, ενώ στις συναλλαγές με αποδείξεις δαπάνης το όριο πέφτει στα 3.000 ευρώ αντί 10.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα καταβληθούν φέτος τα επιδόματα και και οι συντάξεις Ιανουαρίου, προκειμένου οι γιορτές των Χριστουγέννων να βρουν συνταξιούχους και ασφαλισμένους με γεμάτες τις… τσέπες.

ΟΑΕΔ Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται - Πότε θα καταβληθεί (ημερομηνία)

«Κλείδωσε» σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ημερομηνία της έναρξης της καταβολής του δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ προς τους δικαιούχους άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.