Αρνητικά όλα τα τεστ που έγιναν σε εκπαιδευτικούς στη Γλυφάδα

Στα πέριξ 10 Ιανουαρίου 2021

Και τα 344 τεστ που πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Γλυφάδας, με δική του πρωτοβουλία και δαπάνη, σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν αρνητικά.

«Μια καλή είδηση για την επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας διά ζώσης.

Με μεγάλη συμμετοχή έγιναν τα drive through τεστ για τον κορωνοϊό, που πραγματοποίησε ο Δήμος μας με ίδια δαπάνη και ιδιωτικό πιστοποιημένο φορέα.

Τα τεστ αφορούσαν όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που από αύριο μπαίνουν ξανά στις τάξεις.

Ο στόχος και η αγωνία μας είναι δεδομένη: Δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα και θέλουμε η επαναλειτουργία τους να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για όλους.

Τα αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ λοιπόν μας έδωσαν μεγάλη χαρά και ευχαριστούμε το πιστοποιημένο εργαστήριο DI Athens για την εξαιρετική συνεργασία», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει:«Από αύριο το πρωί - και κάθε πρωί - μαθητές και δάσκαλοι θα περνάνε από τις θερμικές πύλες που έχουμε βάλει στις εισόδους σε όλα τα σχολεία μας και θα μετράνε αξιόπιστα τη θερμοκρασία τους. Αντισηπτικά υπάρχουν παντού.

Ο καθαρισμός θα είναι καθημερινός και σχολαστικός.

Και ό,τι άλλο χρειαστεί για να προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών και των δασκάλων, να είστε βέβαιοι ότι θα το πράξουμε».

Με την εποπτεία και την καθοδήγηση του Δημάρχου, την όλη δράση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος επεσήμανε ότι: «Καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας.

Το αποτέλεσμα της σημερινής δράσης μας γεμίζει αισιοδοξία. Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά. Θα τα καταφέρουμε»

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Νιτσιόπουλος και Δημήτρης Ακρίβος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Δήμου, η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ, αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς, Ελένη Καράχου –Σκούταρη και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Βαμβακερού.

Μέσα σε μισή ώρα από τη διενέργεια του τεστ, όλοι όσοι υπεβλήθησαν σε αυτό ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από εργαζομένους του Δήμου Γλυφάδας για το αρνητικό αποτέλεσμα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021, 18:24

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 831 φορές

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.