Αποδίδει καρπούς η νέα πολιτική της δημοτικής αρχής, που εμπνέεται από τις σύγχρονες αξίες και τον σεβασμό στην Φύση και στον Άνθρωπο:

Προς το Περιβάλλον και την προστασία του, με την εξοικονόμηση ενέργειας και ρύπων.

Προς τον Πολίτη, με την μείωση παγίων εξόδων και την εξοικονόμηση πόρων που θα καλύψουν άλλες σημαντικές ανάγκες.

Προς τους Εργαζομένους, με την βελτίωση ποιότητας ζωής και συνθηκών εργασίας.

Παρουσία του Γιώργου Χατζηδάκη Δημάρχου Ηλιούπολης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Σεφτελή και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Αν. Παναγιώταρη, υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη η ένταξη του Έργου με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ», AM 25/2020, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».


Το έργο προϋπολογισμού 1.140.000 €, με επιλέξιμη/χρηματοδοτούμενη δαπάνη 750.000 € αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου συνολικής επιφάνειας 4.200 m ² γραφείων και βοηθητικών χώρων, με αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αμφιθέατρο 300 θέσεων, όπου εργάζονται 200 υπάλληλοι και αιρετοί και εξυπηρετεί καθημερινά περί τους 300 πολίτες.Αναλυτικά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης περιλαμβάνει:

1) Tην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου συστήματος θέρμανσης ψύξης και εξαερισμού, με νέο πολυδιαιρούμενο - πολυζωνικό σύστημα θέρμανσης - ψύξης (VRF), υψηλού βαθμού απόδοσης, με προηγμένο κεντρικό έλεγχο και αυτονομία ανά ζώνες, που θα μπορεί να λειτουργεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ταυτόχρονα σε θέρμανση και ψύξη.

2) Tην αναβάθμιση του συστήματος εξαερισμού με αντικατάσταση των κεντρικών μονάδων αερισμού, με ανάκτηση θερμότητας για επαρκή, ποιοτικό και οικονομικό αερισμό.

3) Tην αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED για την βελτίωση του φωτισμού και σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα.

Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο Δήμος Ηλιούπολης θα ωφεληθεί από την ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗ : της κατανάλωσης ενέργειας κατά περίπου 1.000.000 κιλοβατώρες, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση περίπου 150.000 € και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 335 τόνους ισοδύναμου CO2.


Η αγαστή συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης, με την καθοδήγηση του Τεχνικού Συμβούλου του Δημάρχου, την υποστήριξη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και τον συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που αναμένεται να συνεχιστεί και να επαναληφθεί με την ίδια επιτυχία, σε όλες τις προσπάθειες του Δήμου Ηλιούπολης για την εξοικονόμηση πόρων και την βελτίωση των υποδομών της πόλης.

23 Ιανουαρίου 2021

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης


Προβλήθηκε 260 φορές

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ διοργανώνουν Διαδικτυακή Σύσκεψη Για τις εξελίξεις στην υγεία και την πρόταση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει η Ελένη Μπάγια, Γιατρός στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και συνεργάτης στο τμήμα υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''Δεσμεύσεις λογαριασμών για χρέη στο Δήμο - Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στασινόπουλο''

Όπως είναι γνωστό, η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης είχε ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τον κ. Αντιδήμαρχο ώστε να του εκθέσει αναλυτικά τα αιτήματά μας με αιχμή τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού μέλους μας για χρέη στο Δήμο Ηλιούπολης.

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ''

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης για την υποβολή αιτήσεων για την απαλλαγή από τέλη του 4μήνου Νοέμβριος 2020-Φεβρουάριος 2021, για επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας, είναι ανοικτή.

''Αίτημα για  διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αστυδάμαντος κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου'' - Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 541/97 για τη διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Λαύρας κατά τις ώρες λειτουργίας του ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου ''Η Θεομήτωρ''. Πρέπει να υπάρχει ισονομία σε όλα τα Σχολεία της πόλης μας. Δημόσια και Ιδιωτικά.