Διαβάσαμε το σχόλιο του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου σε forum στο Facebook (Δημότες & Κάτοικοι Ηλιούπολης).(ΕΔΩ), παραθέτοντας και το υπόμνημα που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2016 προς τον Δήμο Ηλιούπολης (ΕΔΩ)Το σχόλιο  έχει ως εξής: Εξηγήστε κύριοι του Δήμου στους πολίτες την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης.

Το να είστε λαϊκιστές, δεν φεύγει με σαπούνι.

Δεν μας τα λένε σωστά ο Δήμος και οι δικοί του. Μέχρι χθες εισέπρατταν οι δημοτικοί, δικαιώματα στολισμού ναού, δικαιώματα χρήσης ναού, δικαιώματα παράστασης αρχιερέως, το παγκάρι και 70,00 νομίζω για να γίνει μια λειτουργία εκτός προγράμματος.

Αυτά δεν ήταν κόστος για τους πολίτες που τώρα κόπτεσθε; Ποια είναι λοιπόν η πραγματική διαφορά στο κόστος για τον πολίτη με την παύση εισπράξεων εκ μέρους του Δήμου των σχετικών με την χρήση του ναού ;

Δείτε και το παρακάτω κείμενο και περιμένουμε να δούμε την αποκατάσταση των πραγμάτων και την πρόκληση των απρεπών σχολίων παρασυρθέντων ή ιδεολογικά κοντόφθαλμων και προκατειλημμένων σχολιαστών.

"To Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Διαχειρίσεως Κοιμητηριακών Ιερών Ναών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνει τα κάτωθι σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» (φύλλο Τετάρτης 03/02/2021) περί δήθεν «εν κρυπτώ», «αιφνιδιαστικής» και «ιλιγγιώδους» αύξησης εξόδων κηδείας:

1.Σε συνέχεια έκδοσης του σχετικού Νόμου 4735/2020 περί  Ανάληψης της Διοικήσεως και Διαχειρίσεως των μη Ενοριακών Κοιμητηριακών Ναών από τις Ιερές Μητροπόλεις, διευκρινίζεται ότι το αναφερόμενο στο ως άνω δημοσίευμα ποσοστό αύξησης των χρεώσεων για την τέλεση κηδείας κατά 150% είναι καθ’ όλα αβάσιμο και ουδόλως ευσταθεί ή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα εισπραττόμενα από τον  Δήμο τέλη για τις Εξόδιες Ακολουθίες, που τελούντο στους Κοιμητηριακούς Ιερούς Ναούς μέχρι την έκδοση του ως άνω Νόμου και αφορούσαν στα λειτουργικά έξοδα των Κοιμητηριακών Ναών και της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, δεν εισπράττονται πλέον, η δε  Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αναλαμβάνοντας βάσει του προαναφερόμενου Νόμου την διαχείριση των ως άνω Ναών, καλύπτει από τα έσοδα των ιεροπραξιών τις παραπάνω δαπάνες. Ειδικότερα δε, στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών  το εισπραττόμενο ποσό από τις Εξόδιες Ακολουθίες εμφανίζεται κατ’ ουσία μειούμενο για τους παραπάνω λόγους και ενόψει της κάλυψης των δαπανών των Ναών και των μισθών των υπαλλήλων, που επίκειται να επωμισθεί  από την περιερχόμενη σε αυτή διαχείρισή τους.

2.Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διά του εκπροσώπου της, ενημέρωσε εγκαίρως τον Πρόεδρο του Σωματείου των Γραφείων Τελετών Αττικής και Στερεάς Ελλάδος για το νέο νομοθετικό καθεστώς και για τα νέα ποσά των ιεροπραξιών, προκειμένου και αυτός, με την σειρά του, να ενημερώσει τα μέλη του Σωματείου.

3.Τέλος, για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών περί ανάληψης της υποχρέωσης μισθοδοσίας των υπαλλήλων,  απαιτείται πρωτίστως να προηγηθεί η έκδοση της σχετικής νομοθετικής συμπληρωματικής διάταξης.

Ταύτα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 Πρωτ. Βασίλειος Χρυσόπουλος

Πρόεδρος Ειδικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  Διαχειρίσεως

Κοιμητηριακών Ιερών Ναών Ι.Α.Α."


Προβλήθηκε 591 φορές

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Ηλιούπολης για την ΠΥΡΚΑΛ

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλιούπολης, στέκονται αλληλέγγυες στον αγώνα των κατοίκων της Δάφνης και του Υμηττού για την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ, ενάντια στην - εν κρυπτώ και άνευ διαβούλευσης - πρόταση τσιμεντοποίησης του χώρου και της αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει το σχέδιο της Κυβέρνησης, σχετικά με τον χωροταξικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Ηλιούπολη σε έργα της ΕΥΔΑΠ

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε τροχαίο ατύχημα στην Ηλιούπολη επί της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, σε σημείο που γινόντουσαν έργα της ΕΥΔΑΠ, παρόλο που υπήρχε σήμανση και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Δήμος Ηλιούπολης: ''Rapid test σε όλο το βοηθητικό προσωπικό των  Λυκείων, δηλαδή προσωπικό καθαριότητας , φύλακες και διαχειριστές κυλικείων''

Σάββατο 10/4/2021, 09:00 έως 13:00, στην «Κυψέλη Εθελοντών» οδό Θέμιδος 2 και Δημ. Γληνού 35, από εθελοντή γιατρό με την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κ. Ιωάννη Πούλου.