ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στο δήμο Ηλιούπολης καταγγέλλει τον απρόκλητη επίθεση με χειροδικία και τραυματισμό, που δέχτηκε εργαζόμενος του αθλητικού οργανισμού, από πολίτη τη Τέταρτη 24 Φεβρουαρίου, ενώ τον ενημέρωνε για τα μέτρα προστασίας κατά την είσοδο του στο αθλητικό κέντρο “Χαλικάκι”. Ο συνάδελφος  στην προσπάθεια του να ενημερώσει τους εισερχόμενους στον αθλητικό χώρο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται δέχτηκε αναίτια επίθεση από πολίτη ο οποίος αρνιόταν να καταχωρήσει τα στοιχεία του.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη στήριξη του συναδέλφου και την απόδοση των ευθυνών για την απρόκλητη επίθεση.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 185.000 κρούσματα και σχεδόν 6.500 θύματα. Η κυβέρνηση μας πάει από lockdown σε lockdown. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα στην Αττική αυξάνονται δραματικά. Γιατί η πραγματική διασπορά γίνεται σε χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε ιδιωτικές δομές Υγείας και πρόνοιας όπου δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο. Γιατί κανένα lockdown δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ, την αποφασιστική ενίσχυση του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας.Το σωματείο μας παλεύει για να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλο τον πληθυσμό Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και να ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό. Να διασφαλιστούν οι επιστημονικές οδηγίες, τα σχέδια επαγγελματικού κινδύνου και όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Αντίθετα κυβέρνηση και δήμαρχοι αποθεώνουν την ατομική ευθύνη των εργαζομένων, αφήνοντας τους απροστάτευτους, ενώ αξιοποιούν την πανδημία και την καπιταλιστική κρίση για να στηρίξουν τα μονοπώλια και να χτυπήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Επιχειρούν να μεταφέρουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους.

Μόνο τυχαία δεν είναι η συγκυρία που επέλεξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  Παναγιώτης Κόκλας για να ζητήσει από τους δημότες να αξιολογήσουν ατομικά και επώνυμα τους εργαζόμενους και μάλιστα  να απευθύνονται στον ίδιο (κατ΄αυτόν δεν υπάρχει υπηρεσία Διευθυντής τμηματάρχες υπηρεσιακοί προϊστάμενοι). Οι συνάδελφοι που εργάζονται στα ΚΕΠ  είναι αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε αντίθεση με τις όλο και αυξανόμενες αρμοδιότητες  πού καλούνται να φέρουν σε πέρας.

Ο αντιδήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά, γιατί το υπηρετεί,  ότι οι δήμοι είναι τμήμα ενός κράτους που μόνο φιλικό δεν είναι με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων όχι εξαιτίας των εργαζόμενων αλλά των πολιτικών που αυτοί καλούνται να υλοποιήσουν.

Ας αναλογισθεί και αυτός και η Δημοτική του Αρχή πως με τις δηλώσεις τους, στην προσπάθεια να αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους για τις πολιτικές που υπηρετούν, ρίχνουν λάδι στη φωτιά που οδηγεί στη βία εναντίον των συναδέλφων

Το Δ.Σ.

Προβλήθηκε 328 φορές

Σωματεία και Φορείς της Ηλιούπολης: Αγωνιστική εκδήλωση την Πέμπτη 22 Απρίλη με Συγκέντρωση και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στην κεντρική Πλατεία

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλλιτεχνικό δρώμενο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο στις 7 μ.μ. από την πλατεία Ηρώων Ηλιούπολης και θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Κεντρική Πλατεία στις 7.30 μ.μ.

Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης: ''Εργασίες και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων στο Χαλικάκη''

Θέλω να πιστεύω πως θα τύχει σεβασμού από όλους και δεν θα βανδαλιστεί (γιατί έχουμε και αυτά...!). Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, δεν σταματάει!

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Π.Α.Ο.Κ. για πρώτη φορά στην ιστορία του

Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του στο γυναικείο βόλεϊ πανηγυρίζει ο Π.Α.Ο.Κ., καθώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών που διεξήχθη στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Α' Ηλιούπολης επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Θήρας.