Μαθητής σε ειδικό σχολείο πέθανε απο covid - 19.

Οι δάσκαλοι του εκφράζουν τη θλίψη τους μεσω των social media.

Το tvxs.gr επικοινώνησε με εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής που γνώρισαν τον μαθητή και οι οποίοι επανέλαβαν όσα έχουν πει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ μας.

«Δεν ειναι δυνατόν μεσα σε αυτές τις συνθήκες να είναι τα ειδικά σχολεία ανοιχτά.

Το υπουργείο αγνοεί τις ειδικές συνθήκες και ανάγκες δεν δέχεται να μας ακούσει. Ήδη χάσαμε εναν μαθητή».

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του tvxs.gr η προεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Ειδικών Σχολείων ειχε δηλώσει:«Τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά, την ώρα που είναι οι μοναδικοί χώροι που επιτρέπεται η μη χρήση μάσκας και εξυπηρετούν μαθητές που δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις.

Δεχτήκαμε να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία για να μην επιβαρυνθούν τα παιδιά ψυχολογικά και οι οικογένειες μένοντας σπίτι, αλλά με την προϋπόθεση να γίνουν δεχτά τα όσα ζητάμε μήνες τώρα: εβδομαδιαία τεστ για το προσωπικό, γάντια και μάσκες, προσωπικό καθαριότητας και ειδικές ρυθμίσεις για τα ακατάλληλα σχολεία από την Ξάνθη έως το Περιστέρι.

Η πολιτεία δεν απαντά καν στις εκκλήσεις που κάνουμε μήνες τώρα.

Είμαι σε σχολείο με πάνω από 200 παιδιά και πάνω από 100 εκπαιδευτικούς και ο ΕΟΔΥ δεν έχει έρθει μία φορά να μας κάνει τεστ.

Οι εργαζόμενοι μας που πηγαίνουν τα παιδιά τουαλέτα και τα σιτίζουν, δεν μπορούν να εργάζονται με ένα ζευγάρι γάντια την ημέρα.

Μιλάμε για στοιχειώδη πράγματα ζωτικής σημασίας.

Έχουμε κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις στο υπουργείο και την Ν. Κεραμέως και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

Η Γ. Μπουλμέτη προσθέτει πως είναι ήδη αποδεκατισμένο το προσωπικό καθώς αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν πάρει άδεια ειδικού σκοπού για να φροντίσουν τα παιδιά τους από την ώρα που έκλεισαν τα δημοτικά σχολεία.

«Οι εργαζόμενοι  που έχουμε μείνει είμαστε απροστάτευτοι. Αν κάποιος εργαζόμενος έχει συμπτώματα λέει να κάτσουμε σπίτι χωρίς να κάνει τεστ. Εμείς επιβαρυνόμαστε το ποσό γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να προστατεύσουμε εργαζόμενους και μαθητές».

https://m.tvxs.gr

Προβλήθηκε 444 φορές
''Πολυιατρείο Γιώργος Καραϊβάζ'': Η προσφορά ζωής στη μνήμη του αδικοχαμένου δημοσιογράφου - Το χειροκρότημα των συνεργατών του (βίντεο)

Περισσότερα από 151.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για τη δημιουργία του Πολυιατρείου που θα πάρει το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Φρένο σε αλλαγή παρόχου σε όσους έχουν πάνω από δύο απλήρωτους λογαριασμούς

Φρένο στις μετακινήσεις καταλανωτών με ανεξόφλητες οφειλές αλλά και δημιουργία ενός συστήματος τύπου «Τειρεσία», ώστε να αξιολογείται από τους προμηθευτές ρεύματος η φερεγγυότητα των νέων πελατών τους, εισηγείται η ΡΑΕ.