Διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον σχόλιο  του κ. Μιχάλη Πυρουνάκη, στο facebook (εδώ) κάτω από την ανάρτηση του Δημάρχου Ηλιούπολης για την σύσκεψη που είχε με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.


Το σχόλιο εδώ :


''Ως Έλλην πολίτης χαίρομαι που δύο αρχές, η Δημοτική Ηλιούπολης και η Αστυνομική Ν/Α Αττικής (Τάξης και Ασφάλειας), προγραμμάτισαν και συσκέφθηκαν ευρέως χάριν της ασφάλειάς μου.

Στην ευρεία σύσκεψη παραβρέθηκαν εκ μέρους της Αστυνομίας τέσσερις κι εκ μέρους του Δήμου ένας.

Όπως επισημαίνεται στο αναλυτικό δελτίο τύπου (456 λέξεων), εξετάστηκε λεπτομερειακά η εν λόγω κατάσταση στο δήμο και τη γύρω περιοχή και συζητήθηκε η λήψη εκατέρωθεν μέτρων βελτίωσής της.

Ακολούθως, εκ μέρους του Δήμου, σχετικά μ’ αυτά, αναφέρθηκε,

η έναρξη αποτρεπτικής περιπολίας δύο εποχούμενων πληρωμάτων ασφαλείας

η επιδίωξη πρόσληψης στη Δημοτική αστυνομία συμπληρωματικού προσωπικού

η επίσπευση βελτίωσης του φωτισμού εντός των ορίων του Δήμου 

ο έπαινος κι’ οι ευχαριστίες για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας

η αποστολή από τον Δήμαρχο αιτήματος προς τον αρμόδιο Υπουργό για προσλήψεις στην Αστυνομία κι ενίσχυση των υποδομών της

η συνέχιση σταθερής έμπρακτης υποστήριξης του αστυνομικού τμήματος εκ μέρους του δήμου,ενώ ζητήθηκαν από την Αστυνομία και έτυχαν κατ’ αρχήν αποδοχής

η αύξηση των εποχούμενων περιπολιών

η αύξηση των σημείων παραμονής πληρωμάτων σε ετοιμότητα της ομάδας ΔΙΑΣη πληρέστερη κάλυψη εκ μέρους της Ασφάλειας

η συνεργασία των δύο πλευρών για την τήρηση της κοινής νυχτερινής ησυχίας.

Όπως δε καταλήγει το δελτίο τύπου, επιβεβαιώθηκε η ικανοποιητική συνεργασία Δήμου και Αστυνομίας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω σύμπραξής τους, ιδία στην ενημέρωση και την πρόληψη τέλεσης αδικημάτων και αποφασίστηκε η συνέχιση της προσπάθειας για περιορισμό κι εξάλειψη της εγκληματικότητας στα όρια του Δήμου.

Υποθέτω, πως για να μη παραβρεθούν εκ μέρους του δήμου, ο Γενικός Γραμματέας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, θα υπήρχαν σοβαροί λόγοι.

Επίσης, ένεκα της δημοκρατικής παράδοσης του Δήμου, και των πρόσφατων λυπηρών γεγονότων στη νέα Σμύρνη, μία σύντομη έστω αναφορά για την αποφυγή άσκησης αδικαιολόγητης βίας, εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων εις βάρος των δημοτών μας, ήταν απαραίτητη.

Εκτός κι έγινε αλλά παραλείφθηκε να σημειωθεί.

Τελειώνοντας το σχολιασμό μου… η ανάρτηση είχε 143 αντιδράσεις, 28 κοινοποιήσεις κι ένα σχόλιο, χωρίς λόγια, μ’ ένα εικονίδιο «ό,τι πρέπει».

Εξ ου και η εκτενής ετούτη αναπλήρωση.

Εύχομαι ολόψυχα, ευόδωση των ευγενών στόχων, να μη χρειάζεται αστυνομική καταστολή και συλλήψεις προπάντων μηδέ έλεγχος, παρά μόνον διακριτική παρουσία και διεκπεραιωτική υπηρεσία… ????????''


Προβλήθηκε 386 φορές

Γ. Σγουρός: Τα…. λαγουδάκια, που στοίχισαν 73.408 ευρώ, του κ. Πατούλη αποτελούν δείγμα του τρόπου διαχείρισης των χρημάτων της πολιτών της Αττικής

Η σημερινή ανάθεση έγινε κατόπιν «διαγωνισμού», με φωτογραφικές προδιαγραφές του τύπου «ζητείται λαγουδάκι με… σμόκιν που να κρατάει ταμπέλα, ύψους και πλάτους τάδε μέτρων και με φωτοσωλήνες συγκεκριμένων προδιαγραφών»...Το κάθε λαγουδάκι προϋπολογίστηκε στο ποσόν των 15.000 € !!!!