Ο πρωθυπουργός της χώρας, παρόλο που αρέσκεται να παρουσιάζει το κόμμα και την κυβέρνησή του ως παράταξη αρίστων που δίνει ευκαιρίες στους νέους, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική κι αποδεικνύει ότι οι άριστου στην κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν σπρώχνονται, απεναντίας.

Τελευταίο επίτευγμα του πρωθυπουργού ήταν το προσυνέδριο της ΝΔ, όπου παρουσίασε σαν παράδειγμα brain gain (η επιστροφή των νέων Ελλήνων που αναζήτησαν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό) έναν 25χρονο μηχανικό που σπούδασε στην Ατλάντα αλλά επέστρεψε στη χώρα και βρήκε καλή θέση σε μεγάλο εργοστάσιο στα Γιάννενα. Ωστόσο αυτό που βολικά παρέλειψε να αναφέρει ο πρωθυπουργός είναι ότι ο νεαρός είναι γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας!

Προφανώς και δεν είναι μεμπτό να εργαστεί κάποιος στην επιχείρηση των γονιών του. Αυτό όμως που αποτελεί μνημείο πολιτικής προκλητικότητας είναι ότι η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημά της ότι υπάρχουν εργασιακές ευκαιρίες με αξιοπρεπείς μισθούς λέει ψέματα κοροϊδεύοντας τη νέα γενιά!

Η συντονίστρια της εκδήλωσης παρουσιάζοντας τον «Παύλο», δήλωσε ότι «έφυγε στα 18 του για σπουδές στην Αμερική και επέστρεψε για να δουλέψει στον τόπο καταγωγής του, είναι πολύ ελπιδοφόρο».

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο Παύλος επέλεξε, αφού σπούδασε στο εξωτερικό στο Georgia Tech, από τα καλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια στον κόσμο, να γυρίσει στον τόπο του, γιατί φοβήθηκε μήπως χάσει το τρένο μιας χώρας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Είναι το καλύτερο παράδειγμα νέων παιδιών που αντιλαμβάνονται πια ότι στη χώρα τους μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν … επιλέγει να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί βλέπει μέλλον στην Ελλάδα και βλέπει και προσωπική ευκαιρία για ατομική προκοπή … οι επιχειρήσεις μας πια αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πάνε σε ένα βαθμό εξειδίκευσης και απόκτησης στελεχών με γνώσεις τόσο προχωρημένες, για να επιβιώσουν και να διακριθούν … είναι δύσκολο για τη δικιά μας γενιά να προσλαμβάνει νέα παιδιά που μπορεί πολλές φορές καλά-καλά να μην τα καταλαβαίνουμε … συγχαρητήρια πραγματικά για αυτά τα οποία κάνεις», είπε απευθυνόμενος στον νεαρό ο πρωθυπουργός.

Αυτό όμως που παρέλειψε να αναφέρει είναι ότι ο Παύλος είναι γιος των Πέτρου Σεπετά και Μαρίας Θεοχάρη, ιδρυτών της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως και ιδιοκτητών της Βίκος, της επιχείρησης στην οποία θα εργαστεί και συνεπώς δεν είναι τυπικό παράδειγμα νέου που φεύγει στο εξωτερικό αναζητώντας μία αξιοπρεπή δουλειά, ούτε συνιστά χαρακτηριστική περίπτωση εργαζομένου που επιστρέφει στην Ελλάδα επειδή… βρήκε δουλειά.

Το επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων η κ. Θεοχάρη σε ομιλία της όπου περιγράφει πώς οργανώθηκε το TedX Youth στα Ιωάννινα. 

www.imerodromos.gr

Προβλήθηκε 1009 φορές

Η απολογία ενός απόμαχου. (του Σπύρου Τζόκα)

«Βαρίδια γίναμε, αγόρι μου. Φύρα. Φτάσαμε να ντρεπόμαστε γιατί ζούμε ακόμα. Εξάλλου σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν. Εντάξει, το προσπάθησαν... χημικά, κορονοϊούς, μνημόνια... Και είναι και το άλλο. Η σύνταξη!!! Δεν είναι και λίγο. 500 ευρώ. Εντάξει, δούλεψα 40 και κάτι χρόνια, αλλά...

Κόμμα για τα Ζώα προς ΕΥΔΑΠ: ''Τα φρεάτιά σας είναι παγίδες θανάτου για τα ζώα, αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό!''

Επιστολή προς την ΕΥΔΑΠ για τα φρεάτιά της –που μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου για τις γάτες και άλλα ζώα της αστικής πανίδας - έστειλε το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα.

Τραγελαφικό άνοιγμα των σχολείων - Από το ''self test... υπάρχουν'', στο ''περάστε τη Δευτέρα από το σχολείο''

Συνεχίστηκε και την Κυριακή το αλαλούμ με τα self test που υποσχέθηκε ότι θα έδινε δωρεάν σε γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, καθώς δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμα τεστ στα φαρμακεία, λόγω των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρήθηκαν.

Υπαίθρια σχολεία ( Βαγγέλης Χωραφάς)

Τα σχολεία ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την πανδημία, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Πριν όμως από έναν αιώνα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η πανδημία της φυματίωσης αντιμετωπίστηκε με διαφορετικούς τρόπους.

Η τελευταία Πρωτοχρονιά στην Ιωνία (01.01.1922)

Για τελευταία φορά, η Ιωνία των Ελλήνων γιορτάζει την Πρωτοχρονιά. Υποδέχεται το νέο έτος, 1922, με ασφάλεια, χαρά και προσμονή. Παρών ήταν άλλωστε ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός, που σύντομα θα την καθιστούσε και επισήμως ελληνική.