Ο πρωθυπουργός της χώρας, παρόλο που αρέσκεται να παρουσιάζει το κόμμα και την κυβέρνησή του ως παράταξη αρίστων που δίνει ευκαιρίες στους νέους, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική κι αποδεικνύει ότι οι άριστου στην κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν σπρώχνονται, απεναντίας.

Τελευταίο επίτευγμα του πρωθυπουργού ήταν το προσυνέδριο της ΝΔ, όπου παρουσίασε σαν παράδειγμα brain gain (η επιστροφή των νέων Ελλήνων που αναζήτησαν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό) έναν 25χρονο μηχανικό που σπούδασε στην Ατλάντα αλλά επέστρεψε στη χώρα και βρήκε καλή θέση σε μεγάλο εργοστάσιο στα Γιάννενα. Ωστόσο αυτό που βολικά παρέλειψε να αναφέρει ο πρωθυπουργός είναι ότι ο νεαρός είναι γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας!

Προφανώς και δεν είναι μεμπτό να εργαστεί κάποιος στην επιχείρηση των γονιών του. Αυτό όμως που αποτελεί μνημείο πολιτικής προκλητικότητας είναι ότι η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημά της ότι υπάρχουν εργασιακές ευκαιρίες με αξιοπρεπείς μισθούς λέει ψέματα κοροϊδεύοντας τη νέα γενιά!

Η συντονίστρια της εκδήλωσης παρουσιάζοντας τον «Παύλο», δήλωσε ότι «έφυγε στα 18 του για σπουδές στην Αμερική και επέστρεψε για να δουλέψει στον τόπο καταγωγής του, είναι πολύ ελπιδοφόρο».

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο Παύλος επέλεξε, αφού σπούδασε στο εξωτερικό στο Georgia Tech, από τα καλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια στον κόσμο, να γυρίσει στον τόπο του, γιατί φοβήθηκε μήπως χάσει το τρένο μιας χώρας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Είναι το καλύτερο παράδειγμα νέων παιδιών που αντιλαμβάνονται πια ότι στη χώρα τους μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν … επιλέγει να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί βλέπει μέλλον στην Ελλάδα και βλέπει και προσωπική ευκαιρία για ατομική προκοπή … οι επιχειρήσεις μας πια αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πάνε σε ένα βαθμό εξειδίκευσης και απόκτησης στελεχών με γνώσεις τόσο προχωρημένες, για να επιβιώσουν και να διακριθούν … είναι δύσκολο για τη δικιά μας γενιά να προσλαμβάνει νέα παιδιά που μπορεί πολλές φορές καλά-καλά να μην τα καταλαβαίνουμε … συγχαρητήρια πραγματικά για αυτά τα οποία κάνεις», είπε απευθυνόμενος στον νεαρό ο πρωθυπουργός.

Αυτό όμως που παρέλειψε να αναφέρει είναι ότι ο Παύλος είναι γιος των Πέτρου Σεπετά και Μαρίας Θεοχάρη, ιδρυτών της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως και ιδιοκτητών της Βίκος, της επιχείρησης στην οποία θα εργαστεί και συνεπώς δεν είναι τυπικό παράδειγμα νέου που φεύγει στο εξωτερικό αναζητώντας μία αξιοπρεπή δουλειά, ούτε συνιστά χαρακτηριστική περίπτωση εργαζομένου που επιστρέφει στην Ελλάδα επειδή… βρήκε δουλειά.

Το επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων η κ. Θεοχάρη σε ομιλία της όπου περιγράφει πώς οργανώθηκε το TedX Youth στα Ιωάννινα. 

www.imerodromos.gr

Προβλήθηκε 1126 φορές

Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την απόφαση, υπ' αριθμ. 1478/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση 61178/ΓΔ4/28-05-2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών...

Ποινική ευθύνη δημάρχων -  αντιδημάρχων για κακοτεχνίες-ελλείψεις που προκαλούν ατυχήματα πολιτών (Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Ο εκάστοτε δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευθύνονται ποινικά και αστικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή, παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως, κατάχρηση εξουσίας, πλημμύρα από αμέλεια και άλλα...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: ''Τι γίνετε με την Δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη''

Είναι γνωστές οι αρνητικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί με την απόφαση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών να περάσει στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου, 10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.