Σωτηρία Μπισμπίκη

Yποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

"Ενωμένοι για την Ηλιούπολη"

Σύντομο βιογραφικό
Η Σωτηρία γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και από το 1988 ζει και κατοικεί στην Ηλιούπολη.
Είναι πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - ΕΚΠΑ, με ειδικότητες στην αντισφαίριση και στον κλασικό αθλητισμό.
Υπήρξε αθλήτρια στο τένις και στο στίβο, Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Πανελληνιονίκης επί 10 και πλέον συναπτά έτη και 3η Βαλκανιονίκης (στους δρόμους αντοχής).
Συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων - Εφήβων, καθώς και μέλος της Εθνικής ομάδας.
Από το 1989 ίδρυσε το τμήμα τένις στο Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΓΣΗ), όπου και εργάζεται παρουσιάζοντας έργο ως υπεύθυνη του τμήματος τένις και επικεφαλής προπονήτρια, με επιτυχίες και διακρίσεις πολλών αθλητών και αθλητριών έως σήμερα, στις κατηγορίες Αγοριών – Κοριτσιών U 12-14-16-18 ετών και άνω.
Υπηρέτησε και υπηρετεί την εκπαίδευση ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, σε Σχολεία Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης και επί 7 συνεχή σχολικά έτη σε Αθλητικό Σχολείο (Τ.Α.Δ) – (Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης), καθώς και στο Γ.Φ.Α Α’ Αθήνας.
Εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα από τον Μάιο έως και τους Παραολυμπιακούς αγώνες Σεπτέμβριος του 2004.
Είναι μέλος της Ο.Ε.Σ.Α (Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων.) ΥΠ.ΠΑΙ.Θ (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), της Π.Ε.Π.Φ.Α, Σ.Π.Α.Ε και Π.Σ.Ε.Α.Α., της επιτροπής υποψήφιων φοιτητών εισαγωγής στα Τ.Ε.Φ.Α.Α επί πολλά συναπτά έτη έως και σήμερα, καθώς και του φιλανθρωπικού σωματείου «Υπάρχει Αγάπη».
Είναι Κάτοχος Διπλώματος U.S.P.T.R (Professional Tennis Registry) της Αμερικής.
Έχει, επίσης, Δίπλωμα στην «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας» ΕΛΚΕΠΑ και Μεταπτυχιακό ΜΒΑ «SPORTS MANAGEMENT» - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – Ε.Ι.U { Ευρωπαϊκό Διεθνές Πανεπιστήμιο – Παρίσι} και I.S.T COLLEGE
Υπήρξε κατά τα έτη 2018-2019 & 2019-2020 ομοσπονδιακή προπονήτρια αντισφαίρισης (τένις) στην Ε.Φ.Ο.Α (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), στις κατηγορίες juniors.
Από το 2019 έως σήμερα είναι διορισμένη έφορος αγωνιστικού αθλητισμού στην αντισφαίριση (τένις) στη ΙΑ’ Ένωση (ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΑΘΗΝΩΝ.
Από το Μάιο του 2021 εκλέχθηκε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Ηλιούπολης και Όμορων Δήμων « Η Αγία Ελεούσα».
Έχει βραβευθεί ως αθλήτρια Εθνικής ομάδας από το ΣΕΓΑΣ και της έχουν απονεμηθεί τιμητικές πλακέτες για την προσφορά της στον αθλητισμό από Δήμους, Οργανισμούς κ.ά.
Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων κ.λπ.
Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και H/Y.


Το μήνυμα του Δημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη.

''Καλωσορίζουμε στην Παράταξή μας τη Σωτηρία Μπισμπίκη.

Με τη γνώση της στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, αλλά και την εμπειρία της, μπορεί να προσφέρει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για τη δυναμική αθλητική και εκπαιδευτική ανάπτυξη της πόλης και έναν ακόμη πιο φιλικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο.

Καλώς ήρθες Σωτηρία, καλό αγώνα και καλή επιτυχία!!''

enomenoigiatinilioupoli.gr

Η Σωτηρία Μπισμπίκη στο Facebook

Προβλήθηκε 1957 φορές