Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική αποχωρήσαμε  από το περιφερειακό συμβούλιο στη διάρκεια της 5ης συνεδρίασης σήμερα 18/2/2021 όπως έκαναν και άλλες περιφερειακές παρατάξεις (Λαϊκή Συσπείρωση, Ανυπότακτη Αττική, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση, Δύναμη Ζωής) καθώς ο περιφερειάρχης αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα των προβλημάτων και των μέτρων  για την αντιμετώπιση της «Μήδειας» που ζητήσαμε να ενταχθεί προ ημερήσιας διάταξης. 

Ο Πατούλης επέβαλε την πρωτοφανή διαδικασία να ενημερώσει το ΠΕΣΥ αλλά να μη γίνει συζήτηση και να μην επιτρέψει  καμία τοποθέτηση ούτε έστω μία από κάθε παράταξη!!! Να μην ακούσει την παραμικρή κριτική ή άλλη πρόταση και κυρίως να μη δώσει λόγο για τις πράξεις ή την απραξία του!

Ως ΑΑΑ δηλώσαμε ότι  ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ γιατί την ώρα που χιλιάδες πολίτες της Αττικής υπέφεραν και πολλοί συνεχίζουν να υποφέρουν από ελλείψεις σε στοιχειώδεις ανάγκες (ακόμα και αποκλεισμένοι, χωρίς ρεύμα και νερό) ενώ η «ετοιμότητα του κράτους» και της περιφέρειας κατέρρευσε εξαιτίας της υπονόμευσης των δημόσιων υποδομών, της έλλειψης προσωπικού και μέσων και της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών που γίνονται με προτεραιότητα το κέρδος και όχι τις ανάγκες των ανθρώπων και μάλιστα των πιο αδύναμων ο περιφερειάρχης ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΉΣΕΙ – ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ οποιαδήποτε άλλη άποψη.

Αρέσκεται στο μονόλογο και τα κλειστά στόματα των περιφερειακών συμβούλων που μπορούν μόνο να τον χειροκροτήσουν ή να σωπάσουν.

Δε διστάζει να απαξιώσει το περιφερειακό συμβούλιο και να του δώσει διακοσμητικό ρόλο  όπως κάνει σε όλη τη μέχρι τώρα θητεία του,  μην φέρνοντας σε συζήτηση  σοβαρά ζητήματα ενώ δεν ενημερώνει και δεν απαντάει σε βασικά ερωτήματα για τη διαχείριση και τις προτεραιότητες της περιφέρειας  (πχ πανδημία, ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, απορρίμματα κλπ)

Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώνεται και με την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης όπου φέρνει  ξανά μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν την δημιουργία Πολιτιστικής επιτροπής με αποφασιστικές αρμοδιότητες η οποία σύμφωνα με το νόμο Θεοδωρικάκου με αυξημένη πλειοψηφία μπορεί να αποφασίζει για όλα τα σχετικά θέματα χωρίς καν να ενημερώνεται το περιφερειακό συμβούλιο. Να «λυθούν» τα χέρια του περιφερειάρχη για τις δημόσιες σχέσεις με τις κάθε λογής εκδηλώσεις με τα χρήματα της περιφέρειας – του λαού της Αττικής.

Στην κατεύθυνση αυτή προχωράει με μόνιμο πια δεκανίκι τους συμβούλους της φασιστικής Ελληνικής (Χρυσής) Αυγής και του ομοιδεάτη Τζήμερου για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειάζεται. Άλλωστε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής ήταν περισσότερο από αποκαλυπτικός για την ταύτισή του με τον Πατούλη.

Είπε δημόσια κατά την ψηφοφορία σε δύο θέματα : «Εγώ ψηφίζω ότι ψηφίζεται εσείς (ο περιφερειάρχης). Είμαι νέος περιφερειακός σύμβουλος. Είμαι 75 χρονών. Δεν ξέρω. Ψηφίζω ότι ψηφίζει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας» !!!!

Με αυτά τα στηρίγματα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ο περιφερειάρχης ότι έχει εξασφαλισμένη αδιατάρακτη πλειοψηφία και εισηγείται ότι θέλει χωρίς αμφισβήτηση.

Γι αυτό άλλωστε στη σημερινή ημερήσια διάταξη – εν μέσω πανδημίας και «Μήδειας» η προτεραιότητα του Πατούλη είναι να υπερψηφίσει τη χρηματοδότηση με 186.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας, προγράμματος  για  την  υλοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης και να προβάλλει στην ευρύτερη κοινή γνώμη το ρόλο και το έργο της περιφέρειας!!!

Εμείς λέμε ότι η περιφέρεια δεν είναι το «μαγαζί» κανενός.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

18/2/2021


Προβλήθηκε 89 φορές
Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial» και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση «80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers».

Συναγερμός πριν από το πρώτο κουδούνι στα Λύκεια: Θετικοί 408 μαθητές, καθηγητές και  λοιπό προσωπικό, έπειτα από self test

Τα Λύκεια όλης της χώρας, επαναλειτουργούν απο τη Δευτέρα 12/4 και από σήμερα, Κυριακή, δηλώνονται στην πλατφόρμα τα αποτελέσματα των αυτοδιαγνωστικών τεστ.