Σε λίγες ημερες έρχονται Χριστούγεννα. Η αγαπημένη γιορτή κάθε παιδιού. Αυτή την περίοδο θα γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, θα ζωγραφίσουν ταράνδους, θα τραγουδήσουν, θα χτυπήσουν τα τρίγωνα για τα κάλαντα και θα χαρούν με τις οικογένειες τους τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Όλα εκτός από ένα. Τη μικρή Όλγα, η οποία έχασε τη ζωή της πριν λίγες ημέρες με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.

Η 8 ετών Όλγα είναι το κοριτσάκι που παρέσυρε η πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι πριν λίγες ημέρες. Η μικρή Όλγα στεκόταν εκείνο το απόγευμα μπροστά στη βαριά πόρτα, την ώρα που εκείνη έκλεινε.

Σε σχετικό video που κυκλοφόρησε φαίνεται το μικρό κορίτσι να βάζει το χέρι της μπροστά στην βαριά πόρτα, πιστεύοντας – ισως- ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Είδε ότι η πόρτα δεν σταματά. Έκανε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε με φορά προς τα εμπρός. Δεν πρόλαβε.

Επί 20 λεπτά το κοριτσάκι πάλευε για να αναπνεύσει, ανάμεσα στα κάγκελα.

Ωστόσο, κανείς δεν την έβλεπε ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι να δούμε το video που δημοσίευσε το Star channel. Δείτε εδώ το σοκαριστικό στιγμιότυπο.

Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη που προκαλούν αυτές οι εικόνες, που θα έκαναν ακόμα και τον πιο σκληρόκαρδο άνθρωπο να δακρυσει.

Εργάτες, υπάλληλοι, οδηγοί, διάφοροι πεζοί περνούσαν δίπλα από το παιδί και έφευγαν, το ίδιο και αυτοκίνητα που σταματούσαν για δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αποχωρούσαν, σαν να μην είδαν το παραμικρό, αφήνοντας την 8χρονη να ξεψυχήσει. Κάποιος μάλιστα έφτασε στο σημείο να κλωτσήσει το κοριτσάκι για να δει αν είναι ζωντανό.

Ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ σε μια ανάρτησή του περιγράφει όλα όσα μπορεί να σκεφτόταν το μικρό κοριτσάκι την ώρα που ο αέρας στον οργανισμό της λιγόστευε και οι ενήλικες γύρω της, εκείνοι που έπρεπε να την προστατεύσουν, αδιαφορούσαν.

Τα λόγια του μαχαίρια στις καρδιές όλων – κυρίως εκείνων που την ώρα που ένα παιδί τους χρειάζοταν έδειξαν το πιο σκληρό πρόσωπό τους.

«”Γυφτάκι” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Πρώτα, φοβήθηκα. Τρόμος, πανικός! Παγιδεύτηκα!
Ο φόβος είναι αόρατος.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Έπειτα, πόνεσα. Πόνος φριχτός, στο στήθος, στα πλευρά!
Ο πόνος είναι αόρατος.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Ύστερα, δεν μπορούσα να ανασάνω. Πνίξιμο, πνίξιμο, αέρα!
Η ανάσα είναι αόρατη.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Ώρα πολλή με προσπερνούσαν: “Γυφτάκι, γυφτάκι, γυφτάκι”.
Στο τέλος, πέθανα.
Τουλάχιστον, τέλος ο πόνος, ο φόβος. Τέλος η πνοή.
Ο θάνατος είναι αόρατος.
Εγώ;

Εγώ, νομίζω, δεν θα προσπερνούσα». 

Δείτε εδώ την ανάρτησή του.

www.marieclaire.gr

Προβλήθηκε 444 φορές

Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την απόφαση, υπ' αριθμ. 1478/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση 61178/ΓΔ4/28-05-2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών...

Ποινική ευθύνη δημάρχων -  αντιδημάρχων για κακοτεχνίες-ελλείψεις που προκαλούν ατυχήματα πολιτών (Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Ο εκάστοτε δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευθύνονται ποινικά και αστικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή, παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως, κατάχρηση εξουσίας, πλημμύρα από αμέλεια και άλλα...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: ''Τι γίνετε με την Δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη''

Είναι γνωστές οι αρνητικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί με την απόφαση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών να περάσει στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου, 10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.