Ο Δήμος Ηλιούπολης, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα και στην ενίσχυση του μηνύματος και της αποστολής της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης για την ευαισθητοποίηση για τη νόσο της Κοιλιοκάκης, αποφάσισε να φωτίσει μπλε το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης μας, την Κυριακή 16 Μαΐου 2021.

Η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης (Ε.Ε.Κ.) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από τη νόσο έχουν ιδρυθεί το 1987 και έχουν έδρα την Ηλιούπολη.


Στις 7/4/2021 ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, στη συνάντηση του με μέλη του Δ. Σ., δήλωσε την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου μας στο σημαντικό κοινωνικό έργο με τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την παραχώρηση χώρου ώστε να στεγαστεί το γραφείο της Ε.Ε.Κ.


Η Κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση ασθένεια, κατά την οποία η κατανάλωση δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και μερικές φορές η βρώμη) προκαλεί βλάβη στην εσωτερική επιφάνεια του λεπτού εντέρου. Επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου, χωρίς καμία εξαίρεση, και η μοναδική της θεραπεία είναι η εφ’ όρου ζωής δίαιτα ελεύθερη γλουτένης και χωρίς ίχνη αυτής. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το 1% του πληθυσμού σε Ευρώπη και Αμερική έχει ήδη διαγνωσθεί ή θα νοσήσει από Κοιλιοκάκη μέσα στα επόμενα χρόνια.


Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης κ. Σοφία Μπαρέρα και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Άννα Πατεράκη και κ. Ελπίδα Γαλανοπούλου για την έναρξη της δημιουργικής μας συνεργασίας.


Κώστας Γ. Σεφτελής
Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης


πηγή

Προβλήθηκε 210 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ''

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, απηύθυνε και φέτος, κάλεσμα σε λογιστές της πόλης μας, όπως εθελοντικά συνδράμουν στη δωρεάν σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων δημοτών μας με χαμηλό εισόδημα.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής: ''Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης''

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, για τη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών ηλικίας 14, 16 και 19 ετών