Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σας προσκαλεί να παρευρεθείτε σ' ένα Φεστιβάλ Γιορτής για το Περιβάλλον, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης.
Το 1ο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Αγίας Παρασκευής – Ελληνικού την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, για τέσσερις ώρες, από τις 10:00 έως τις 14:00 θα φιλοξενήσει δράσεις όπως SurvivalGames, Οικολογικές δράσεις και μεγάλη συναυλία με τους «LoveAgain».
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή Λήξης του Διαγωνισμού «Πράσινο Μετάλλιο» με τα τρία διακριθέντα έργα να βραβεύονται και όλες τις συμμετοχές να εκτίθενται στο χώρο. Ένα πλούσιο πρόγραμμα περιμένει μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε παρέα τα επτά χρόνια ζωής του ομορφότερου Πάρκου της Νότιας Αθήνας σε μια πραγματική γιορτή για το Περιβάλλον.
Στη δράση συμμετέχουν οι εταιρείες - οργανισμοί: Citroen, HP, Greenpeace, Pharmex, Refone, The Bee Camp, Minoa Water, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, Περιοδικό Natura, Grid Fox, «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα», Κήπων Οδός, Let's Do It Greece, Δίκτυο Βιώσιμη Πόλη, Karavana's Wines, ZeoTec, Paterakis Flowers, We4all.
«Επτά χρόνια ζωής γιορτάζει το 1ο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Αγίας Παρασκευής Ελληνικού! Το ομορφότερο Οικογενειακό Πάρκο της Νότιας Αθήνας!
Το 2014 το παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή παραμελημένο, μια ξερή αλάνα και το μετατρέψαμε σε έναν επίγειο Παράδεισο, χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους.
Φυτέψαμε εκατοντάδες δέντρα, λουλούδια και μυρωδικά, δημιουργήσαμε έναν ποδηλατόδρομο για τους μικρούς μας φίλους, γήπεδο 5Χ5, υπαίθριο γυμναστήριο, τραπέζια πινγκ πονκγ, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά, πάρκο σκύλων και βοτανόκηπο. Τραπεζόπαγκοι και κιόσκια προσφέρουν στους επισκέπτες του στιγμές ανεμελιάς σε έναν χώρο όμορφο, καθαρό και ασφαλή», αναφέρει στο μήνυμα – πρόσκληση του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.
1ο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Αγίας Παρασκευής Ελληνικού
Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι τα κοράκια της Do Value για να αβγατίσουν τα κέρδη τους έβγαλαν σε πλειστηριασμό το σπίτι μιας γυναίκας στον Βύρωνα
Ο 23χρονος οδηγός ταξί φαίνεται ότι προσπάθησε να κάνει προσπέραση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο, στο πίσω μέρος του οποίου βρισκόταν η άτυχη γυναίκα
Ακόμη μία τραγωδία γράφτηκε στην άσφαλτο το βράδυ της Τρίτης (3/6/25) με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, σε τροχαίο με μηχανή στη λεωφόρο Ποσειδώνος.