Αν είστε σκυλογονείς είναι απολύτως λογικό να θέλετε να παρέχετε όλες τις ανέσεις στο κατοικίδιό σας. Να του προσφέρετε το πιο άνετο κρεβάτι, την πιο υγιεινή τροφή, το καλύτερο κολάρο και τα πιο όμορφα ρουχαλάκια. Εκτός, όμως, από τα πιο βασικά αντικείμενα που σίγουρα θα αγοράσετε, υπάρχουν και κάποια άλλα αξεσουάρ σκύλων που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι.

Σε ποιο πράγμα αναφερόμαστε; Στα παιχνίδια για σκύλους, φυσικά. Ωστόσο, μπορεί η διαδικασία του να επιλέξετε παιχνίδια να σας φαίνεται κάπως δύσκολη. Ή μπορεί να έχετε αγοράσει ήδη ένα βουνό, αλλά να τα βλέπετε να μαζεύουν σκόνη σε μια γωνία. Σε αυτήν την περίπτωση, αναρωτηθήκατε ποτέ αν έχετε αγοράσει τα σωστά παιχνίδια για τον σκύλο σας;

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα παιχνίδια

1.     Πρέπει να έχουν το σωστό μέγεθος

Τα παιχνίδια σκύλου διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Παρ’ όλα αυτά δεν κάνουν όλα για όλα τα σκυλάκια. Για αρχή, πρέπει να ανταποκρίνονται στο μέγεθός τους. Αν το παιχνίδι είναι πολύ μικρό, ο σκύλος σας μπορεί να το καταπιεί ή να πνιγεί, αν κολλήσει στο λαιμό του. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι πολύ μεγάλο και να μην μπορεί να το κουβαλήσει στο στόμα του.

Note: Σε περίπτωση που κάποιο παιχνίδι έχει κομμάτια που αφαιρούνται, όπως κορδέλες ή κουμπιά, καλό είναι να τα απομακρύνετε, καθώς ο σκύλος σας μπορεί να καταπιεί και αυτά.

2.     Πρέπει να ανταποκρίνονται στις συνήθειες του σκύλου

Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο σκύλος σας με τα παιχνίδια του. Τα δαγκώνει με μανία; Τα σκίζει; Ή τα μασουλάει απαλά;

Όλα αυτά έχουν σημασία, γιατί θα σας βοηθήσουν να βρείτε το σωστό παιχνίδι για εκείνον. Σε πολλά σκυλάκια αρέσει να μασουλάνε υφασμάτινα παιχνίδια ή ακόμη και να τα σκίζουν σαν να αποτελούν κάποιο θήραμα. Ειδικά αν τα παιχνίδια έχουν squeaker στο εσωτερικό τους, τα σκυλιά μπορεί να προσπαθήσουν να βρουν την πηγή του ήχου. Καλό είναι να έχετε τον νου σας σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε ο σκύλος σας να μην καταπιεί το υλικό του παιχνιδιού ή το squeaker!

Υπάρχουν και πλαστικά παιχνίδια που κάνουν θόρυβο τα οποία είναι κάπως πιο ανθεκτικά από τα υφασμάτινα και μπορεί να είναι πιο κατάλληλα, αν ο σκύλος σας δαγκώνει τα παιχνίδια του έντονα.

Παρατηρήστε τις συνήθειές του και δείτε τι του αρέσει. Αν, για παράδειγμα, λατρεύει το κολύμπι, τα παιχνίδια που επιπλέουν θα είναι καλή επιλογή για ατελείωτη διασκέδαση στη θάλασσα ή στην πισίνα.

Επίσης, τα παιχνίδια ευφυΐας θα κρατήσουν το κατοικίδιό σας απασχολημένο και θα το βοηθήσουν να εξασκήσει το μυαλό του. Ειδικά αν βαριέται εύκολα, αυτή είναι μια καλή λύση.

Προβλήθηκε 102 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βαθμιαία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Σάλος στο ''Σωτηρία'': Εργαζόμενος κατηγορείται ότι έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο “Σωτηρία“, μετά την καταγγελία ότι εργαζόμενος τοποθέτησε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου και βιντεοσκοπούσε το νοσηλευτικό προσωπικό την ώρα που άλλαζε.