22 Ιουλίου 1998 - Η πυρκαγιά που εξελίχθηκε σε τραγωδία

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της 22ας Ιουλίου 1998, όταν κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη  ξέσπασε πυρκαγιά.

Η φωτιά εξαπλώνεται γρήγορα από τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους.

Μέσα σε λίγη ώρα δημιουργούνται μέτωπα στην Άνω Ηλιούπολη, στον Προφήτη Ηλία και στον Καρέα.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή του Καρέα, κάτω από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, γράφεται η πραγματική τραγωδία.

Τρεις πυροσβέστες και ένας εθελοντής εγκλωβίζονται σε μια πευκόφυτη περιοχή, όταν ο άνεμος άλλαξε ξαφνικά πορεία στρέφοντας τις φλόγες προς το μέρος τους.

Οι τρεις πυροσβέστες εντοπίζονται αγκαλιασμένοι και λίγο πιο μακριά ο εθελοντής.

Όλοι τους ήταν ολοκληρωτικά καμμένοι. Το ίδιο και το όχημά τους.

Οι άτυχοι Πυροσβέστες είναι :

Αρχιπυροσβέστης (4713) Μαλούκος Δημήτριος

Γεννήθηκε το 1951 στο Γαρδίκι Φθιώτιδος. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το Νοέμβριο του 1975, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Υπηρεσίες Λαυρίου, Θηβών και Αθηνών.

Αρχιπυροσβέστης (6861) Μαυραειδής Θεμιστοκλής

Γεννήθηκε το 1957 στην Άμφισσα. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα τον Οκτώβριο του 1981, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Υπηρεσίες Άμφισσας, Οινοφύτων και Αθηνών.

Πυροσβέστης (10032) Διαβολής Αλέξανδρος

Γεννήθηκε το 1972 στο Αιγάλεω Αττικής. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το Δεκέμβριο του 1996, ήταν άγαμος και υπηρετούσε στην Δ.Π.Υ. Αθηνών.

Εθελοντής Πυροσβέστης Καραμολέγκος Δημήτριος, 20 ετών

Ανήκε στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής από το 1995.

ΠΗΓΗ

Προβλήθηκε 360 φορές

Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την απόφαση, υπ' αριθμ. 1478/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση 61178/ΓΔ4/28-05-2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών...

Ποινική ευθύνη δημάρχων -  αντιδημάρχων για κακοτεχνίες-ελλείψεις που προκαλούν ατυχήματα πολιτών (Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Ο εκάστοτε δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευθύνονται ποινικά και αστικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή, παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως, κατάχρηση εξουσίας, πλημμύρα από αμέλεια και άλλα...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: ''Τι γίνετε με την Δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη''

Είναι γνωστές οι αρνητικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί με την απόφαση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών να περάσει στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου, 10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.

Όψεις της γεωοικονομικής σημασίας της Ουκρανίας (του Θάνου Σεραλίδη)

Η σημασία της Ουκρανίας υπερβαίνει τον ρόλο της ως χώρου αντιπαράθεσης, ενδιάμεσου κράτους και γεωπολιτικού άξονα που οι μεγάλες δυνάμεις επιδιώκουν να ελέγξουν για τις δικές τους γεωπολιτικές επιδιώξεις.