Όσο βρισκόμαστε στο σπίτι μας κάνουμε πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα. Μαγειρεύουμε, βλέπουμε τηλεόραση, κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο... Ωστόσο, μάλλον δεν σκεφτόμαστε ποτέ ότι το ζεστό περιβάλλον που απολαμβάνουμε στο σπίτι και το ζεστό νερό που χρησιμοποιούμε, τόσο για το μπάνιο μας όσο και για να πλύνουμε τα πιάτα, οφείλονται στον λέβητα που χρησιμοποιούμε.

Μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε απόλυτα πόσο απαραίτητος είναι ο λέβητας που εγκαταστήσαμε στο σπίτι για την ατομική μας θέρμανση. Μέχρι που ξαφνικά μένουμε χωρίς ζεστό νερό ή θέρμανση, ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόμαστε αυτές τις ανέσεις περισσότερο από ποτέ.

 Μπορεί να αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε πρόσφατα φυσικό αέριο για τη θέρμανση του σπιτιού και να μην έχουμε χρησιμοποιήσει λέβητα αερίου στο παρελθόν. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι λέβητες φυσικού αερίου, όπως όλα τα μηχανήματα, πρέπει να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Αν τους προσέχουμε, θα παραμείνουν αποδοτικοί και λειτουργικοί για μεγαλύτερο διάστημα.

Σχετικά με τη συντήρηση του λέβητά μας

1.     Πρέπει να τον ελέγχουμε κάθε χρόνο

 Οι λέβητες φυσικού αερίου που υπάρχουν σήμερα στην αγορά αποτελούν ολόκληρα λεβητοστάσια, συμπυκνωμένα σε ένα σχετικά μικρών διαστάσεων κουτί. Επομένως, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του λέβητα είναι σημαντικό να τον συντηρούμε και να τον ρυθμίζουμε κάθε χρόνο. Σε έναν τυπικό έλεγχο είναι σημαντικό να αναφέρουμε στον ειδικό που θα μας βοηθήσει ήχους ή οτιδήποτε άλλο περίεργο μπορεί να έχουμε παρατηρήσει. Έτσι μπορεί να προλάβουμε κάποιο πρόβλημα που σε άλλη περίπτωση θα γινόταν πολύ χειρότερο.

2.     Πρέπει να αερίζεται σωστά

Αν έχουμε εγκαταστήσει τον λέβητα σε κάποιο ειδικό ντουλάπι ή σε έναν πιο περιορισμένο χώρο, πρέπει να προσέξουμε να αερίζεται σωστά, καθώς ο σωστός εξαερισμός είναι απαραίτητος για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζουμε να μην τοποθετούμε πολλά πράγματα γύρω από τον λέβητα. Όπως και να έχει, θα πρέπει τόσο εμείς, όσο και ο μηχανικός που τον συντηρεί, να έχουμε άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτόν.

3.     Πρέπει να χρησιμοποιούμε το σύστημα πιο συχνά

Το πιο πιθανό είναι πως χρησιμοποιούμε το σύστημα θέρμανσης στο σπίτι μόνο όταν είναι απαραίτητο, δηλαδή τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Ωστόσο, είναι καλή πρακτική να ανάβουμε τη θέρμανση ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες, για μικρά χρονικά διαστήματα, ώστε ο λέβητας να μην μένει για πολύ καιρό σε αχρησία.

Φυσικά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθούμε να κάνουμε επισκευές μόνοι μας, ακόμη και αν μας φαίνονται απλές. Πρέπει πάντα να ζητάμε τη γνώμη των ειδικών. Μπορούμε, όμως, να έχουμε τον νου μας για εμφανή προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζει ο λέβητας.

Προβλήθηκε 92 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βαθμιαία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Σάλος στο ''Σωτηρία'': Εργαζόμενος κατηγορείται ότι έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο “Σωτηρία“, μετά την καταγγελία ότι εργαζόμενος τοποθέτησε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου και βιντεοσκοπούσε το νοσηλευτικό προσωπικό την ώρα που άλλαζε.