Ανοίγει σήμερα,  Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για να κλειστούν τα ραντεβού εμβολιασμού των παιδιών 5 έως 11 ετών, έπειτα και από τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει για να δεχτεί τα πρώτα σχετικά αιτήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Dnews, το απόγευμα σήμερα 10 Δεκεμβρίου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, χαρακτήρισε ασφαλή τον εμβολιασμό των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας, όπως προκύπτει και από συγκεντρωτικά στοιχεία προερχόμενα από τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι πάνω από 5 εκατομμύρια παιδιά έχουν λάβει την πρώτη δόση και 1,8 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες, ούτε μυοκαρδίτιδα, ενώ οι αρμόδιοι παρακολουθούν στενά τα δεδομένα και δεν έχει υπάρξει κάποια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια. Ανάλογα στοιχεία προκύπτουν και στο Ισραήλ.

Ο εμβολιασμός των παιδιών 5 - 11 ετών θα γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer.

Οι γονείς θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού από σήμερα (10.12.2021), ωστόσο η χορήγηση των εμβολίων θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 15/12.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας συνέστησε στους γονείς να σπεύσουν να κλείσουν τα ραντεβού για τα παιδιά τους.

Όπως σημείωσε, ο εμβολιασμός είναι εξίσου σημαντικός και στην ηλικία αυτή.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ίδια μπορεί να μην έχει παιδιά σε αυτή την ηλιακή ομάδα, όμως συμβούλευσε τα ανίψια της, που είναι σε αυτές τις ηλικίες, να μην αργήσουν να το κάνουν.

www.dikaiologitika.gr

Προβλήθηκε 191 φορές

Συνελήφθη ψυχίατρος - Έρευνα και για ''μαϊμού'' αναπηρικές συντάξεις

Ναρκωτικά χάπια αλλά και ψευδείς βεβαιώσεις για την έκδοση αναπηρικών συντάξεων σε άτομα, που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα κατηγορείται, ότι εξέδιδε γνωστή ψυχίατρος η οποία συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία.

Candida auris: Ο μύκητας των νοσοκομείων εντοπίστηκε στην Αττική - Τρομακτικές προβλέψεις Σύψα

«Βόμβα» έπεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν αυτήν την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, με αφορμή το 21ο πανελλήνιο συνέδριό τους.