Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε τόσο από το Εργατικό κέντρο Αθήνας, όσο και από το σύλλογο των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, επιχειρείται η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στην υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων (Real Estate).

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «απέναντι στην προσπάθεια της Τράπεζας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων (Real Estate), οι πέντε (5) Σύλλογοι (ΣΕΥΤΠΕ, ΣΕΤΑΠ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ, ΣΥΤΠ -πρ. ΕΤΒΑ) συνεχίζουν τον πολυεπίπεδο συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό Αγώνα τους, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσουμε νέα 24ωρη απεργία στη Real Estate, σήμερα Τετάρτη 27/7/2022, με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του Real estate στην οδό Κοραή.

Την κινητοποίησή μας αυτή στηρίζουν πλέον ενεργά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων Νομού Αττικής

Παράλληλα, συνεχίζουμε τις εποικοδομητικές συναντήσεις μας με τις αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών κομμάτων (ήδη συναντηθήκαμε με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ), βάζοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τις αποσχίσεις, ώστε αυτό να μη λειτουργεί σε βάρος των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ενώ τα νομικά μας επιτελεία ήδη επεξεργάζονται και τις επόμενες νομικές κινήσεις».

Από την πλευρά του το ΕΚΑ επισημαίνει ότι: «Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι στην Τράπεζα Πειραιώς απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της Διοίκησης και στην επιχειρούμενη παράτυπη απόσχιση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ακινήτων (Real Estate).

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΕΚΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη 27/7/2022, προκειμένου οι συνάδελφοι του Real Estate να ενισχύσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους στον αγώνα των συναδέλφων μας, στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του Real Estate στην οδό Κοραή και ώρα 8.30 π.μ.».

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 156 φορές
Παράταση έως 17 Αυγούστου για αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Σκοπός της παράτασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των γονέων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά και το αυξημένο ενδιαφέρον που σημειώθηκε από τις πρώτες μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τουρισμός για όλους 2022: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα, δείτε αν είστε δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ

Στη σελίδα vouchers.gov.gr/tourism4all μπορείτε να δείτε αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς που κέρδισαν ένα από τα 150αρια για διακοπές φέτος μέσα από το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους.

Τουρισμός για όλους 2022: Το Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει το Σάββατο και επανέλαβε ότι το e-voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, για τη διαμονή τους σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, όποτε το επιθυμούν.