Ο Μίλτος Τεντόγλου πρόσθεσε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που το καταφέρνει.

Στην πρώτη του προσπάθεια στον τελικό προσγειώθηκε στα 8,35 μ., μόλις τρία εκατοστά κάτω από το ατομικό του ρεκόρ, για να βάλει τα θεμέλια για τη διατήρηση του τίτλου του, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Τομπίας Μόντλερ προσπάθησε να ξεπεράσει τον Τεντόγλου και στην τρίτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8,31 μέτρα, επίδοση που δεν ήταν αρκετή για να «ρίξει» τον Έλληνα πρωταθλητή από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Τεντόγλου δεν έκανε τη δεύτερη και την τρίτη προσπάθεια στον τελικό, προκειμένου να προφυλάξει το γόνατό του λόγω ενοχλήσεων που είχε, ενώ το τέταρτο και το πέμπτο άλμα του ήταν άκυρα. Παρόλα αυτά, το 8,35 μ. της πρώτης προσπάθειας ήταν αρκετό για α τον ανεβάσει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

«Ήταν ο στόχος μου να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο, και τα κατάφερα. Χρειάστηκε να κάνω λιγότερα άλματα για να μην επιβαρύνω το πόδι μου, και ήταν κάτι που δεν μου άρεσε. Δεν πέρασα πολύ καλά. Το άλμα που έκανα δεν ήταν κάτι τρομερό. Πάντως ήταν από τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει στην Ευρώπη. Οι αντίπαλοί μου έκαναν πολύ καλά άλματα. Στον προπονητή μου είχα πει ότι θα κάνω ένα άλμα και καλό και έγινε. Όμως μου αρέσουν οι αγώνες και σήμερα με το πρόβλημα στο πόδι μου ήταν… σαν αγγαρεία.», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αθλητής που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου.

www.dikailogitika.gr

Προβλήθηκε 214 φορές
Εξαφάνιση 49χρονου από το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 13/04/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial» και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση «80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers».