Tους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες σε κάθε δυνατή ευκαιρία, μιας πρωτοφανούς πολιτικής στάσης για την δημοτική ζωή της πόλης μας από τον κ. Αραμπατζή.

Θα ήταν περιττό να απαριθμήσω εδώ τις αδιάκοπες αστοχίες, τα θεσμικά παραπτώματα, τις τεχνητές εντάσεις και τη μάταιη προσπάθεια να αποτελέσει τον επίσημο εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη, ασκώντας με κάθε πρόσφορο μέσο στείρα, παλαιοκομματική και αδιέξοδη αντιπολίτευση.

Θα σταθώ σε συγκεκριμένα, πρόσφατα και πολύ ουσιαστικά παραδείγματα που δείχνουν πως εκτός από το πολιτικό έλλειμμα που επιχειρεί να συγκαλύψει με γραφειοκρατικές κορώνες, έχει καταφέρει επάξια να αναβαθμιστεί σε επίσημο επίσημη πηγή σκόπιμων ή ανακριβών δηλώσεων.

1) Σε αυτή την τόσο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την πόλη και την χώρα μας, της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, ο κ. Αραμπατζής επιδόθηκε σε ένα ανέξοδο παζάρι στην ψήφιση των Δημοτικών Τελών του 2021.

Πρόχειρα και βιαστικά και ενώ είχε προηγηθεί συζήτηση και ενημέρωση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και έπειτα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επέλεξε να δημοσιεύσει λανθασμένα στοιχεία και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις που δέχτηκε.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η αύξηση των εσόδων του Δήμου από τις δηλώσεις τετραγωνικών που διενεργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο ανέρχεται σε ‘’ 1.203.998,00 ευρώ, έχοντας ληφθεί υπόψη μόνο το 1/3 των υποβληθέντων τροποποιητικών δηλώσεων’’ υπονοώντας πως με το πέρας των δηλώσεων η αύξηση θα ξεπεράσει τα 3.000.000 ευρώ (!) και συνέχισε προσθέτοντας πως ‘’ αυτό το 1/3 των δηλώσεων προκαλεί μια αύξηση 420.000 τ.μ κατοικιών και 174.520 τ.μ λοιπών χώρων’’ !

Ποια είναι η πραγματικότητα η οποία πολλάκις επισημάνθηκε στον κ. Αραμπατζή; Η εν λόγω αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στην πόλη μας από τις τελικές δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αντιστοιχεί συγκεντρωτικά σε 235.000 τ.μ. και τα έσοδα του Δήμου από αυτή την αύξηση υπολογίζονται συνολικά στα 318.000 ευρώ.

Εκείνη την δεδομένη στιγμή η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου είχε προχωρήσει στην επεξεργασία του 1/3 των προαναφερόμενων και τελικών δηλώσεων.

Αν η παραποίηση της πραγματικότητας δεν είναι σκόπιμη αλλά αποτέλεσμα λάθος υπολογισμών, ο κ. Αραμπατζής οφείλει τουλάχιστον να διορθώσει τα λεγόμενα του, τη στιγμή ειδικά που για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος προχώρησε σε μείωση των Δημοτικών τελών 5.5% για τις οικίες και 3% για τους επαγγελματικούς χώρους.

Και επιπρόσθετα, καθώς σε όλη την διάρκεια που η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, είναι σε ισχύ, απαλλαγή τελών για τις πληγείσες οικογένειες και επιχειρήσεις.Τελικά ο κ. Αραμπατζής επιλέγει να εξασκείται με θέρμη στα fake news ή χρειάζεται πάνω από τρεις συζητήσεις για να κατανοήσει τα αληθή στοιχεία;

Αν αυτή η πλαστή αύξηση των εσόδων του Δήμου για να υποστηριχτούν τα ανεύθυνα επιχειρήματά του ήταν ένα μεμονωμένο λάθος η συζήτηση θα τελείωνε εδώ, αλλά λάθος που επαναλαμβάνεται αποτελεί σκοπιμότητα και όχι σφάλμα.

2) Σε άλλη πρόχειρη και βιαστική ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου του κ. Αραμπατζή, κ. Αθανασίου ,στις 15/10, διαβάσαμε με επικριτικό ύφος πως ο Δήμος Ηλιούπολης δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα MyKeplive.

Βεβαίως, ένα ερώτημα θα ήταν αρκετό για να αποσαφηνιστεί πως η πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνηση για τον Δήμο Ηλιούπολης αφορούσε την 2η φάση του προγράμματος στην οποία και ο Δήμος εντάχθηκε από τις 13/10 και σήμερα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.Η παρα-πληροφόρηση των συμπολιτών μας που σε συνθήκες γενικευμένου lockdown αδυνατούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης, δεν συνιστούν υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση αλλά για άλλη μια φορά διαρροή εσφαλμένων ειδήσεων.

3) Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ο κ. Αραμπατζής αρέσκεται σε ένα νέο σπορ. Στο να προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εναντίον των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Τι έχει καταφέρει ως σήμερα εκτός από το να απορρίπτονται μία προς μία οι προσφυγές στις οποίες καταφεύγει;

Να μπλοκάρονται σημαντικές παρεμβάσεις και έργα του Δήμου προς όφελος των δημοτών, οικονομικές ενισχύσεις προς ευάλωτους συμπολίτες μας, διαγνωστικά τεστ covid για τους υπαλλήλους του Δήμου, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη έκτακτων αναγκών των σχολείων λόγω της πανδημίας και πολλά άλλα.

Άραγε, σε πόσες προσφυγές σαν και αυτές που κάνει τώρα, προχώρησε κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία ως Συμπαραστάτης του Δημότη και τις Επιχείρησης και παλαιότερα ως δημοτικός σύμβουλος για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών και των επιχειρήσεων;Αναμφίβολα, θεμέλιο της Δημοκρατίας είναι η κριτική, η αμφισβήτηση και η αντιπολίτευση για την καλυτέρευση της ζωής των συνδημοτών μας και τη διασφάλιση της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

Τι από τα παραπάνω όμως επιτυγχάνει ο κ. Αραμπατζής με την διασπορά fake news, την παρεμπόδιση διαδικασιών και καίριων έργων και εν τέλει την υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου και της δημοκρατίας στην πόλη μας;

Δυστυχώς για τον κ. Αραμπατζή το ψέμα δεν αντέχει στον χρόνο, σε αντίθεση με την προχειρότητα και την βιασύνή του.


Αποστόλης Στασινόπουλος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Επικεφαλής της παράταξης ‘’Συνεργοί με την Ηλιούπολη’’

Προβλήθηκε 262 φορές

 Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων Ηλιούπολης: ''Καθυστέρηση εφαρμογής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και ανέργους''

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων τόσο για επαγγελματίες όσο και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και άνεργους.

Πρώτα η Ηλιούπολη: ''Ζητάμε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δημόσια Περιουσία''.

Η επικαιρότητα στο ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας, ζήτημα που ταλανίζει την Πόλη μας εδώ και δεκαετίες, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει εδώ και καιρό.