Η σπουδαία σύγχρονη όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη, μετά την επιτυχία που είχε στις πρώτες της παρουσιάσεις, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής για τέσσερις μόνο παραστάσεις: στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου.

Η "Φόνισσα" του Γιώργου Κουμεντάκη είναι όπερα σε δύο πράξεις, σε ποιητικό κείμενο του Γιάννη Σβώλου, βασισμένο στο ομώνυμο "κοινωνικόν μυθιστόρημα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Πρόκειται για σημαντικό σταθμό στη σύγχρονη Ελληνική μουσική δημιουργία και για πραγματικά ιστορική στιγμή για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Μετά από πολλά χρόνια μια νέα όπερα Έλληνα συνθέτη ήρθε και τάραξε τα νερά.

 

Η "Φόνισσα" του Γιώργου Κουμεντάκη σημείωσε ιδιαίτερη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της, τον Νοέμβριο του 2014, καθώς σεβάστηκε το παπαδιαμαντικό σύμπαν, ενώ δημιούργησε και έναν νέο μουσικό κόσμο για μια απρόσμενη, αλλά αρχετυπική οπερατική ηρωίδα: την Φραγκογιαννού

.

Το συγκλονιστικό ψυχογράφημα της "Φόνισσας" αναμετράται, στον μουσικό κόσμο του Γιώργου Κουμεντάκη, με την θεία και την ανθρώπινη δικαιοσύνη, μέσα από τις αναφορές στην ελληνική μουσική παράδοση.

Μετά από ισχυρή απαίτηση του κοινού, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει ξανά τη "Φόνισσα", η οποία θα ακολουθήσει το αναπόφευκτο ριζικό της στην περιστροφική σκηνή της Αίθουσας Α. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου 2016, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. 

 

Από Γιώργο Χαρωνίτη (http://www.athinorama.gr/)

Προβλήθηκε 906 φορές