Το Ηλιούπολη για όλους (www.ilioupoligiaolous.gr)  δημοσίευσε την επιστολή – υπόμνημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του π. Σεραφείμ Δημητρίου για το Νεκροταφείο.

Το υπόμνημα εστάλη στους Δημοτικούς Συμβούλους γιατί στη συνεδρίαση της 14ης Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο περιέλαβε στο υπ αριθ 3 θέμα «Ενημέρωση – συζήτηση για τη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου»!

Για τον σχηματισμό αντικειμενικής εικόνας για το επίπεδο του διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο φροντίσαμε να έχουμε στη διάθεσή σας την γραπτή εισήγηση που λάβανε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προκειμένου να είναι ενημερωμένοι κατά τη συζήτηση.

Διαβάζοντας την εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου ως ακολουθεί αλλά και την επιστολή-υπόμνημα του π. Σεραφείμ (εδώ) αβίαστα προκύπτει το αβασάνιστο της εισήγησης της Διοίκησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο!

Η Εισήγηση έχει ως εξής:

« ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί 4 έργα του τεχνικού προγράμματος συνολικής αξίας 200.000 Ευρώ που αφορούσαν περιληπτικά τις εξής εργασίες:

1. Καθαίρεση υπαρχόντων γραφείων, παλαιού οστεοφυλακίου καθώς και του ανθοπωλείου
2. Δημιουργία νέου γραφείου, και χώρου ψυκτικού θαλάμου
3. Κατασκευή νέων τουαλετών κοινού
4. Μεταφορά οστεοφυλακίου στον χώρο του πρώην μαρμαρογλυφείου
5. Ανακατασκευή στέγης και αλλαγή όψεων κυλικείου
6. Ανακατασκευή εισόδου κοιμητηρίου όπου τοποθετήθηκε σταμπωτό δάπεδο εξωτερικού χώρου και νέα πόρτα εισόδου.
7. Τοποθέτηση στύλων για την αναγραφή των διαδρόμων και τομέων του κοιμητηρίου.
8. Επισκευή στέγης εκκλησίας .
9. Τοποθέτηση νέων υδρορροών.
10. Αντικατάσταση πλακών δαπέδου σε διάδρομους του κοιμητηριού, διαμόρφωση διαδρόμων με πλατύσκαλα στο Γ & Δ τμήμα, τοποθέτηση κάγκελου στο διάδρομο Γ14 , επισκευή στα 8 παγκάκια της εισόδου και ανύψωση τους και επισκευή στέγης στον προθάλαμο WC με προσθήκη ψευδοροφής και αντικατάσταση κεραμιδιών

Συγχρόνως μέσω του τεχνικού προγράμματος κατασκευάστηκαν 465 νέα οστεοφυλάκια τα οποία δόθηκαν άμεσα σε ενδιαφερόμενους.

Το 2016 έχουν προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα δύο νέα έργα: «Κατασκευή διαφόρων διαμορφώσεων στο δημοτικό κοιμητήριο έτους 2016» (κουπαστές, περαιτέρω βελτίωση των διαδρόμων, περίφραξη) προϋπολογισμού 12000 ευρώ και «Κατασκευή νέων οστεοφυλακίων» προϋπολογισμού 12000 ευρώ.

Περαιτέρω μέσω του νόμου των αυθαιρέτων Ν.4178/13 νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίρια εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου
Επίσης, με την 186/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 6 Ιουνίου 2013 εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου ο οποίος και επισυνάπτεται.

Σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τα έτη 2011-2015 επισυνάπτουμε τον παρακάτω πίνακα»!

Αυτή ήταν η εισηγητική έκθεση της Διοίκησης του Δήμου για το θέμα του Νεκροταφείου!

Από τη σύνταξη του Ηλιούπολη για όλους (www.ilioupoligiaolous.gr)

19.4.2016

 

Προβλήθηκε 1203 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.