Ο Κώστας Μακεδόνας στο Ρυθμός Stage

Άρτος και Θεάματα 20 Απριλίου 2016

Δευτέρα 9, 16, 23 και 30 Μαΐου

 Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση

Συμμετέχουν οι φίλοι του:

Δευτέρα 9 Μαΐου: Γιώτα Νέγκα, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Δευτέρα 16 Μαΐου: Γρηγόρης Βαλτινός, Ζωή Παπαδοπούλου

Δευτέρα 23 Μαΐου: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης

Δευτέρα 30 Μαΐου: Χριστίνα Μαξούρη, Γιώργος Χατζής

 

Τέσσερα βράδια μελοποιημένης ποίησης.

Τέσσερις μεγάλες βόλτες σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από τον Κώστα Μακεδόνα στο "Ρυθμός Stage" τις Δευτέρες 9, 16, 23 και 30 Μαΐου.

Από το "Άξιον εστί" του Ελύτη και την "Άρνηση" του Σεφέρη μέχρι το "Σταυρό του Νότου" του Καββαδία και τον "Επιτάφιο" του Ρίτσου και από την "Αθανασία" του Γκάτσου και το "Βρέχει στη φτωχογειτονιά" του Λειβαδίτη στη "Θητεία" του Μάνου Ελευθερίου.

Όλα διαλεκτά και διαλεγμένα, όπως τα μελοποίησαν μοναδικά οι Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Παπαδημητρίου, Σπανός και πολλοί άλλοι. Μεγάλη η λίστα.


Τέσσερις εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί και υπέροχοι καλεσμένοι κάθε βραδιά από το χώρο της μουσικής και του θεάτρου.


Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
www.rythmosstage.gr
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 15€ (με ποτό)

Χορηγός επικοινωνίας: Ηλιούπολη για όλους (www.ilioupoligiaolous.gr)

Πρόσβαση χωρίς αυτοκίνητο στο "Ρυθμός Stage"
1) Μετρό μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και μετά 10 λεπτά περπάτημα
2) Μετρό μέχρι τη Δάφνη και μετά το λεωφορείο 237
3) Ηλεκτρικός μέχρι Ομόνοια και από εκεί το λεωφορείο 856 (μέχρι στάση Μαρκέα)
4) Τραμ μέχρι τη στάση "Λουτρά Αλίμου" και από εκεί το λεωφορείο 140 (μέχρι στάση Άγιος Κωνσταντίνος)
5) Από Σύνταγμα περνούν τα λεωφορεία 856 και Α3 (αυτό αφήνει 10' μακριά)
6) Από Κηφισιά τα λεωφορεία 550 και Α7 και στην Κατεχάκη το λεωφορείο 140
 

Προβλήθηκε 1144 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026: ''Αματριτσιάνα με ριγκατόνι''

Ένα αυθεντικό πιάτο της Ρώμης με ντοματένια σάλτσα, γκουαντσιάλε και πεκορίνο ρομάνο. Μια μακαρονάδα νοστιμότατη – εδώ τη φτιάχνουμε με ριγκατόνι- έτοιμη μέχρι να πεις… αματριτσιάνα.

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026: ''Κέικ-πρόκληση με επικάλυψη καραμέλα''

Ένα κέικ με γεμάτη γεύση και μια επικάλυψη καραμέλας που θέλει προσοχή, σωστή θερμοκρασία και υπομονή. Δεν είναι η πιο εύκολη καραμέλα που έχετε φτιάξει, αλλά όταν πετύχει, αγκαλιάζει το κέικ με βαθιά γλύκα και ωραία, βελούδινη υφή.

Τα ζώδια την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026

Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο, φέροντας ξαφνικές ανατροπές, ρήξεις, χωρισμούς και απρόβλεπτα γεγονότα σε έρωτα – χρήμα για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου!

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026: ''Κρασοτηγανιά απεραθίτικη με τουρκάκια''

Τα πικάντικα και τα καυτερά πολύ τα αγαπούν οι Απεραθίτες. Εξ ου και τα τουρκάκια, τα μικρά καυτερά πιπεράκια κόκκινου χρώματος (θα τα βρούμε σε πολλά φυτώρια), που φλογίζουν τούτη την ωραία κρασοτηγανιά.

Τα ζώδια την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026

Η Σελήνη σήμερα είναι στο Ζυγό, το πρωί σχηματίζει τρίγωνο με τον Άρη από τον Υδροχόο και το βράδυ σε τρίγωνο με τον Ήλιο στον Υδροχόο, η μέρα είναι κατάλληλη για να βρούμε τις ισορροπίες μας και να συγκροτήσουμε σχέσεις – συνεργασίες.