Από την Κυρία Βασιλική Κουτρομάνου, λάβαμε την εξής επιστολή σχετικά με παλαιότερο δημοσίευμα μας.

Η επιστολή λέει:

Κύριοι,

Τυχαία περιπλανώμενη στον ιστότοπό σας, είδα το δημοσίευμα με τίτλο "Απαγορεύεται η είσοδος στα παιδιά", στην στήλη "Παραδημοτικά" (www.ilioupoligiaolous.gr/article.php?id=10925).

Ευαισθητοποιημένη όλως προσφάτως στο θέμα αυτό θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε κάποια θέματα που θίγεται με αποτέλεσμα την, ακούσια είμαι σίγουρη, παραπληροφόρηση των αναγνωστών σας.

Βάσει του νόμου 4039/12, δεν απαγορεύεται πουθενά η είσοδος των ζώων, με την απαραίτητη προϋπόθεση αυτά να συνοδεύονται, να είναι δεμένα με λουρί και ο κάτοχος να μαζεύει τις ακαθαρσίες τους. Συνεπώς, εκατοντάδες πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο σε δημόσιους χώρους και πάρκα, και συχνά τιμωρούν και με πρόστιμο είναι παράνομες και αυθαίρετες.

Δυστυχώς, θίγεται ένα θέμα που πονά πάρα πολύ και τους ιδιοκτήτες σκύλων: πολλοί δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου τους. Εδώ, όμως, υπεισέρχεται η ατομική ευθύνη του καθενός, η κοινωνική του συνείδηση και αλληλεγγύη, ο σεβασμός προς τους συμπολίτες. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που θα πετάξουν σκουπίδια από το αυτοκίνητο, θα φτύσουν στον δρόμο, θα παρατήσουν έξω από τον κάδο τη σακούλα με τα απορρίμματα. Δεν έχει σχέση με το αν έχεις σκύλο ή όχι, αν είσαι ζωόφιλος ή μη.

Εδώ, θα μπορούσε να βοηθήσει ο Δήμος, με κάποιο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών του και συμπολιτών μας και σας παρακαλώ να βοηθήσετε σε αυτό με την κριτική και τα δημοσιεύματά σας. Επίσης, ο κόσμος που βλέπει το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιδρά, όχι για να φύγει ο σκύλος αλλά για να καθαρίσει το αφεντικό του.

Είναι όμως φανερό ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος είναι προκατειλημμένος, αφού κάνει υπερβολικά και δεικτικά σχόλια και απαράδεκτα μεταφέρει το πρόβλημα σε λάθος βάση. Θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι οι "σκυλότριχες" είναι πιο καθαρές από τις βρομιές που μπορεί να βρει ένα παιδί στο πάρκο, ότι έχει κάθε δικαίωμα να μην του αρέσουν τα ζώα αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραπληροφορεί, να λοιδορεί, να δημιουργεί φοβικούς ανθρώπους και να καλλιεργεί ένταση μεταξύ συμπολιτών και να υποκινεί επεισόδια.

Δεν είμαι μέλος της φιλοζωικής αλλά θαυμάζω τους εθελοντές της που αποκλειστικά χάρη σε αυτούς δεν υπάρχει κανένα αδέσποτο στην Ηλιούπολη, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τον Δήμο, του οποίου είναι νομική υποχρέωση βάσει του προαναφερθέντος νόμου.

Ναι, έχω σκύλο εδώ και δύο μήνες και αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει σταθεί αφορμή να φρίξω από την άγνοια, τον ρατσισμό και την επιθετικότητα των ανθρώπων, που με βρίζουν ακόμα κι όταν μαζεύω τις ακαθαρσίες!

Μην υποκινείται τέτοιες αντιδράσεις! Σας παρακαλώ να γίνεται συμπαραστάτες στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μια μικρή μερίδα δημοτών για την καταπολέμηση αυτών των στάσεων προκειμένου στην πόλη μας να επικρατεί ο σεβασμός και η αλληλεγγύη προς όλους.

Να είναι είναι πραγματικά μια Ηλιούπολη Για Όλους!

Αναμένοντας την αντίδρασή σας

Με εκτίμηση

Βασιλική Κουτρομάνου
Δημότης Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 1119 φορές