Γνωστό το φαινόμενο εδώ και χρόνια. Όταν τολμήσεις να ασκήσεις κριτική κατηγορείσαι αυτόματα ότι ανήκεις στους απέναντι.

Αφορμή για αυτό το κείμενο αποτέλεσε ο χαρακτηρισμός ενός τοπικού παράγοντα της πόλης μας προς το πρόσωπό μου. Ο παράγοντας αυτός με αποκάλεσε (πολλάκις) λαϊκιστή, επειδή έκανα το λάθος να εκφράσω τη γνώμη μου για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής σε μια νεροποντή 1,5 ώρας που μετέτρεψε την πόλη μας σε μαγευτική Βενετία, με κάδους να συνοδεύουν αυτοκίνητα, τοίχους να ξηλώνονται και άλλες ομορφιές που σε κάποιον πολυταξιδεμένο θυμίζουν Λαχόρη, Ισλαμαμπάντ και Μανίλα.

Ας αφήσουμε στην άκρη όμως αυτό τον χαρακτηρισμό, άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να σου επιτίθενται χωρίς επιχειρήματα και με την κάλυψη πάντα του πόστου που έχουν χάρη στις ψήφους του κυρίαρχου Ηλιουπολίτικου λαού.
Περισσότερο εντύπωση μου έκαναν τα σχόλια συνδημοτών που μίλησαν για πολιτικοποίηση, εκμετάλλευση της πλημμύρας για κομματικούς λόγους και άλλα όμορφα.

Είδα δηλαδή με θλίψη ότι ένα μεγάλο κομμάτι των δημοτών αυτής της πόλης κινείται με την λογική «Ή με εμάς ή με τους άλλους». Όποιος πει τη γνώμη του ή τονίσει τα κακώς κείμενα στιγματίζεται άμεσα ως Συριζαίος. Παλιότερα θα στιγματιζόταν ως κάτι άλλο, γιατί σίγουρα το’χει αυτό το κουσούρι ο λαός μας να βάζει ταμπέλες.

Δυστυχώς είναι ίδιον του έλληνα να χωρίζεται σε στρατόπεδα. Βενιζελικοί-Αντιβενιζελικοί, Πασόκοι-Νεοδημοκράτες, Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί, Μενουμευρωπούληδες-οπαδοί του Όχι. Μια ζωή πρέπει να είσαι με κάποιον. Επιβάλλεται. Και αν εκφράσεις μια αντίθετη γνώμη κατευθείαν ανήκεις στους άλλους. Δηλαδή το μυαλό ορισμένων αδυνατεί να συλλάβει το αυτονόητο, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που απλά εκφέρουν την άποψή τους και δεν ανήκουν πουθενά.

Προσωπικά είμαι κύριος του εαυτού μου, εργάζομαι εκτός Ηλιούπολης και δεν έχω ανάγκη να γίνω αρεστός, όπως προφανώς νιώθουν πολλοί συμπολίτες μου, οι οποίοι έχουν τους λόγους τους να παίρνουν το μέρος κάποιου. Αυτή η προσωπική ελευθερία και η εν γένει απέχθεια μου για την εξουσία (σε οποιαδήποτε μορφή) μου δίνει το δικαίωμα να λέω, να γράφω και να εκφράζω την άποψή μου αν κάτι δεν μου αρέσει. Αυτό σύμφωνα με την κοσμοθεωρία της δημοτικής αρχής με κάνει Συριζαίο και πρέπει οπωσδήποτε να ανήκω σε κάποιον πολιτικό χώρο για να νιώσουν δικαιωμένοι.

Κύριοι της δημοτικής αρχής και αγαπητοί συνδημότες, δεν είναι κακό να μην ανήκεις πουθενά. Δεν είναι κακό να μην ζεις με το φόβο που έχει ποτίσει την κοινωνία μας μέχρι τα εσώψυχά της. Δεν είναι κακό να λες την άποψή σου. Δεν είναι κακό να μην γουστάρεις την εξουσία. Δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός. Δεν είναι κακό να μην θες να είσαι ούτε με τους μεν ούτε με τους δε. Γενικά δεν είναι κακό να είσαι ο εαυτός σου.

Καλό φθινόπωρο!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 

Προβλήθηκε 811 φορές

Σχολικά κυλικεία - πως θα ζήσουμε εμείς; (Μυρτώ Δεμίρη)

Είμαι η Μυρτώ Δεμίρη. Ιδιοκτήτρια Σχολικού Κυλικείου, επί 8 έτη, μονογονέας, και ΑΜΕΑ με 50% ποσοστό αναπηρίας. Κάνω αυτό τον πρόλογο, για να επισημάνω ότι σε αυτές τις κοινωνικές αλλά και ευπαθείς ομάδες , ανήκει μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μου...

Το ωράριο της Βιολογικής αγοράς και οι ώρες κοινής ησυχίας!!! (Σιμόπουλος Γιώργος)

Βλέποντας τις νέες ώρες λειτουργίας της «Βιολογικής αγοράς» που γίνεται στο μεγάλο οικόπεδο της πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού, αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε στους γύρω δρόμους από αυτήν, ποιος «εγκέφαλος» καθόρισε το ωράριο.

Η νόσος COVID-19, είναι ακόμη εδώ! Και θα την πάθουμε από σαυλοπρωκτιάν και γραψαρχιδισμό (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Αφιονισμένοι, ο εγχώριος ελληναράς κι ελληναρού, και οι εξωχώριοι τουρίστες, του «ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας», κορδακίζουν, ο ένας πάνω στον άλλον, «πατείς με πατώ σε»,στα ασφυκτικά γεμάτα μπιτσόμπαρα των νησιών και αλλαχού, αρχιδογράφοντας. κάθε μέτρο προφύλαξης για τη νόσο COVID-19.

Κοντέινερ: η φτηνιάρικη «προσωρινή» λύση μονιμοποιείται (της Τούλας Πάντου)

Διαβάζουμε στο άρθρο της 22/6/2020 , του Συλλόγου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Πόλης μας: Συγκεκριμένα για την πόλη της Ηλιούπολης η πρόταση που εισηγείται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έχει ως εξής...